Kallelse till årsmöte 2024 - söndag 21:e april kl. 14:00
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Friidrott
Friidrottsskola

Friidrottsskolan 2018 närmar sig avslutning
2018-06-27 12:39
Vår årligen återkommande Friidrottsskola närmar sig avslutning efter två veckors botaniserande i friidrottens rika grenutbud
Som traditionen kräver har vi således varje fm under snart två veckor mellan kl 09.00 - 11.00 på Åhus IP tränat barn i åldrarna 7 - 12 år och denna sommar ca 45 barn med mycket spring i benen. 
Vissa av barnen har hämtats från Fritids på Sånna respektive Rönnow och har sedan i samlad trupp promenerat till IP under våra ledares vakande ögon.

Ledarna har varit 8 ungdomar mellan 14 - 17 år, samtliga aktiva i föreningen, som kanske t o m haft sitt första sommarjobb via denna Friidrottsskola och på så sätt fått en inblick i hur arbetslivet fungerar och även hur olika barn kan vara. Vi intervjuade Sana som precis avslutat grundskolan och för första gången hade en ledarfunktion på Friidrottsskolan. 

På våra frågor om hur det "funkat" svarade hon:

- det har varit jätteroligt att vara ledare och till nästa år vill jag tillbaka eller vara på C4 - lägrets friidrottsdel
- jag har blivit mycket mera social och lärt mig att ta ansvar
- kul att lära sig hur barn fungerar och planera ihop med övriga ledare och det har fungerat jättebra
- de var nog roligast att lära ut tresteg och häck till barnen

Vi intervjuade också den "rutinerade" ledaren Truls, förvisso bara 16 år han också, som nu var ledare för tredje gången och han uttryckte sig så här:

- ett roligt sommarjobb
- barnen är roliga även om de inte lyssnar så bra alltid
- att vara med barn ger en "kick" och mycket energi

Samtidigt noterade vi att fantasin hos ledarna (Sydney) var stor för att hitta lämpliga övningar för de som hade, tillfälliga skadebesvär men ändå ville deltaga, snyggt!

Både Sana och Truls skall gå gymnasieprogram till hösten (tillsammans med 5 - 6 andra friidrottare) där möjlighet till att "träna friidrott" på schemalagd tid (LIU) inom ramen för det sk Individuella valet finns och då är dessa ledaruppdrag nyttigt att ha med sig.

Hur gillade då barnen Friidrottsskolan?
Jo, Elsa Å 8 år som är elev på Nya Rönnow som tränar friidrott i vita gruppen annars tyckte det var jätteroligt för att det är bra att få röra på sig. Dessutom får man prova olika grenar o det är jättekul. Roligast var slägga, höjd o längd. Ledarna Fanny och Elsa var dessutom justa och hon vill gärna tillbaka nästa år.
Elsa också 8 år men elev på Gamla Rönnow var på Friidrottsskolan för andra året men tränar inte friidrott annars. Hon tycker det är bra att man tränar och har något att göra på sommarlovet när föräldrarna jobbar. Gillade höjd bäst och tyckte slägga var svårast.

Nu återstår att se om ledarna Fanny ("rektor"), Sana, Sydney, Filippa, Elsa, Truls, Lukas och Erik har inspirerat de som inte tränar i någon av våra grupper att kanske börja träna mera kontinuerligt. 



Vid pennan
Mats Larsson


 
Följ oss på Facebook!
Kallelse till årsmöte
Regelboken 2022
Regeluppdateringar
Klubben är Vaccinerad!
Idrott i Elitklass
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott