Kallelse till årsmöte 2024 - söndag 21:e april kl. 14:00
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Friidrott
Friidrottsskola

Avslutningsdag Friidrottsskolan 2019
2019-06-28 11:00
Under de första två veckorna efter att vårterminen slutat har cirka 50 barn provat diverse friidrottsgrenar på friidrottsskolan på Åhus IP. Åtta ledare från Åhus FIK har tillsammans instruerat och lärt ut teknik i de olika grenarna inom friidrott.
Barnen har fått testa på allt från häck, kula och 400m, vilket var de tre favoritgrenarna bland barnen. Utöver grenarna lekte vi en hel del både i små grupper och alla tillsammans. När en av två grenar var klar för dagen var det viktigt att fylla på med ny energi för att orka med andra halvan. Detta erbjöds på friidrottsskolan i form av frukt och ett glas saft. För oss ledare har det varit två lärorika och roliga veckor tack vare alla barn som varje dag lär oss något nytt. Allt från pokemonkort, danser och nya lekar som vi aldrig lekte som barn. Såklart har det varit mycket skratt men även tårar där barnen både brutit naglar, fått myggbett och skrapsår. Detta brukade dock lösa sig med en kram och ett plåster. Sista dagen avslutades med ett efterlängtat vattenkrig som uppskattades av alla förutom oss ledare som blev genomblöta. 😊

Vi alla ledare vill tacka alla barn som varit med oss och hoppas att vi ses igen nästa år.

Vi valde att ställa några frågor till fyra av barnen som deltog på friidrottsskolan,

Elvira Nilsros - 2012
”Friidrottsskolan har varit rolig, häck har varit roligast. Lekar med alla tillsammans är roligt.”

Alfred Nordström - 2010
”Friidrottsskolan är jätterolig. Den roligaste grenen är den där man hoppar ut i sandgropen med ett ben (längd).”

Siri Huss - 2012
”Det har varit roligt på friidrottsskolan, göra alla sporter är roligast. Den roligaste grenen är tresteg, längd är mindre roligt för där måste man ta i.”

Teodor Nörgård - 2008
”Friidrottsskolan har varit rolig. Längdhopp är roligast för att det är roligt att hoppa. Kasta diskus är mindre roligt för att jag inte är bra på det, det är svårt.”



//Ledarna
Hannah, Erik, Viktor, Sydney, Filippa, Sana, Hedda, Lukas

 
Följ oss på Facebook!
Kallelse till årsmöte
Regelboken 2022
Regeluppdateringar
Klubben är Vaccinerad!
Idrott i Elitklass
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott