Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS FRIIDROTT
Gula
Vårkampen i Hässleholm!!
2019-05-12 18:48
Gula gruppen hade som uppstart att tävla i Vårkampen. Hela tio aktiva från gruppen var på plats och trots att solen lyste blev det aldrig någon härlig vårkampsvärme. Det blev en lång dag med fina resultat och pers. 
Många aktiva hade lite nybörjarfjärilar i magen som behövdes hanteras. De rutinerade grabbarna  Mikel, Filip och Oskar följdes åt under dagen i växlande grenar i P12. Både Mikel och Filip klarade av att passera 4m gränsen i längdhoppet. Filip glänste i kula på en stöt över 9m. Oskar knep andra platsen i en jämn kamp med en stöt över 6,5m. Mikel gjorde ett fint 600m lopp på tiden 1.49.19. Tjejerna Ella och Signe i F12 gjorde debut på tävlingsarenan och gjorde många fina hopp i både längd och höjd. Ella slog pers i höjd på 1.22m. Signe fick iväg kulan hela 7.06 och kammade hem ett nytt pers. Ella kom på en tredje plats i 600m efter en snygg upphämtning efter ett fall när det blev för trångt i ingången i sista kurvan. I F11 deltog Isabelle, Nelly, Ella K och Vera alla i längdhoppet där både Ella K och Vera slog pers. Vera knep bronset på 3.64m. I höjdhoppet hamnade både Isabelle och Nelly på samma höjd 1.19m. I F13 gjorde Louise tävlings debut i kula och längd. Louise karade av att hantera fjärilarna i magen och fick nya pers med sig hem.

Övriga deltagare från Åhus FIK var Linus Lindberg som gjorde ett stabilt 600m lopp på tiden 1.51.44. Han deltog även i höjd och längd. Gustav Karström stötte kula på fina 8.21m. I de yngre klasserna deltog Ander Månsson P9 i längd, höjd och 60m. Tre nya guld till samlingen där han delade första platsen i 60m på samma tid på tusendelen.


Pontus Nilsson

 
Klubben är Vaccinerad!
Svensk Friidrott
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott