Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS FRIIDROTT
Gula

Träningsdag på Atleticum i Malmö 23/11
2019-11-24 15:08
Som ett steg att aktivt jobba för tillväxt och utveckling i vår skånska friidrott bjöd Skånes friidrottsförbund in till en träningsdag för aktiva födda 2006 och 2007.

Träningen var grenspecifik och de aktiva fick i förväg välja två grenar att specialträna med erfarna grentränare. Med tanke på stundande Götalandsmästerskap så var det ett gyllene tillfälle att träffas. 

Gula gruppen åkte till med Malmö med 7 förväntansfulla och nyfikna ungdomar. Uppslutningen var stor och totalt 120 aktiva var på plats 09.00. Efter en kort presentation av dagens agenda startades en gemensam uppvärmning som var utmanande både för kroppen och knoppen, nyttigt med nya övningar. Träningen var uppdelad i två pass, fm och em med avbrott för lunch. Trevligt att se hur snabbt och lätt våra ungdomar finner nya vänner, såg nästan ut som att de var från samma klubb.

Varje träningspass pågick ca 2h inkl. grenspecifik uppvärmning men även detaljstudie och återkoppling av tränarna till de aktiva.

Som avslutning på dagen delades de aktiva in i grupper där de tillsammans, och på tid, fick utföra olika övningar/uppgifter som poängsattes, det var en uppskattad aktivitet.

Värt att påpeka är att denna träningsdag var riktadtill samtliga aktiva 06-07 oavsett tidigare tränings/tävlingserfarenhet, både nybörjare och de som tränat några år.

Hoppas detta arrangemang återkommer så att fler av våra aktiva får möjlighet att vara med och känna den fina gemenskapen inom friidrotten.

Vi som var med: Anna A, Nicole B, Ella T, Oskar N, Filip L, Philip H och Mikel M

Tack för en trevlig och intressant dag med brastämning, både i bilen och Atleticum! //Pär och Pontus


 
 
Följ oss på Facebook!
Klubben är Vaccinerad!
Svensk Friidrott
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott