Kallelse till årsmöte 2024 - söndag 21:e april kl. 14:00
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Friidrott
Guld

NIU Kristianstad Friidrott
2020-10-06 11:40
Är du intresserad av att träna friidrott under skoltid? Sök till NIU Kristianstad Friidrott senast 1/12 så har du möjligheten att kombinera gymnasieutbildning med träning. 
NIU eller Nationell idrottsutbildning som det egentligen heter är ett individuellt val på sammanlagt 400 poäng som läses över 3 år. I det individuella valet så ingår idrottsspecialisering 1, 2 och 3 samt Tränings- och tävlingslära. Syftet och målet med utbildningen är att skapa goda förutsättningar för eleverna att på sikt nå nationell elit och att kunna kombinera detta med kvalitativa studier. 

NIU Kristianstad har en organisation bestående av fem deltidsanställda huvudlärare och ytterligare ett tiotal timanställda instruktörer. I teamet ingår skolsköterska, fysioterapeut, fystränare. Dessutom så finns det en mental coach kopplad till utbildningen. Träningspassen görs på Kristianstads IP med kringliggande miljöer, Kristianstad Arena, Liviushallen i Öllsjö, Tivolibadet och på Basic Gym vilket skolan har avtal med. Efter varje träningspass kan eleven hämta ut en återhämtningsdryck för att återhämta sig på bästa sätt.

När du har sökt görs tester och en personlig intervju som tillsammans med dina tävlingsresultat och ranking ligger till grunden för en eventuell antagning. 

Om du blir antagen behöver du också komma in på någon av följande program vilket söks separat:

Samhälle- Söderportgymnasiet
Ekonomi- Söderportgymnasiet
Barn och fritids- Söderportgymnasiet

Natur- Österänggymnasiet
Teknik- Österänggymnasiet

Hotell och turism- C4
Handel- C4

Länk till anmälan (senast 1/12): https://www.friidrottsgymnasieansokan.se/UserAccount/Register

Länk till kommunens information: https://www.kristianstad.se/sv/barn-och-utbildning/gymnasieskola/niu-nationellt-godkand-idrottsutbildning/

/TUT
 

Nyhetsarkiv
IUSM dag 12022-03-12 22:35
 
Följ oss på Facebook!
Kallelse till årsmöte
Regelboken 2022
Regeluppdateringar
Klubben är Vaccinerad!
Idrott i Elitklass
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott