SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅHUS FRIIDROTT
Guld
Guldgruppen fick äntligen visa vad utomhusträningens flit gett i resultat
2021-02-20 19:31
Under fredagskvällen samlades ledare och aktiva från Guldgruppen för en resultattävling i Livius.
Alla aktiva ställde upp i 2 eller 3 grenar utav de sex grenarna för kvällen: 60m (manuell tid), längd, höjd, stav, kula och vikt. Nu skulle all hård träning ute i ur och skur, snö och köld visa sig i resultat. Och vilka resultat som kom. Det går inte nämna alla fina prestationen, men samtliga aktiva fick med sig ny personliga rekord i minst en gren, vad bättre kan en sportlovsstart inledas med. Några få resultat ska dock nämnas. Först så kommer förändringar att ske i vår inomhus-tio-i-topplista då det gäller stavhopp. Nicole Björklund slog nytt inomhusrekord med 1.87 m vilket tog henne från 10:de plats till 7:de plats i listan för damer genom tiderna.  Oskar Nilsson var den som under kvällen hoppade högst med 2.07 m. Hans resultat gjorde att även han lämnade 10:de platsen i herrarnas lite mer utmanade inomhus-tio-i-topplista och är nu 9:a genom tiderna. Och det finns mer att ge för våra yngre stavhoppare.

Två viktaskastare fanns på plats och det blev långa kast för de två, Tilde Schack 10.10 m med 7 kg´s-vikten och Isak Hjelm som med 9 kg ´s vikten nådde 8.38 m. Men för båda gäller att det finns mer att ge, då kraft och balans landar rätt. Våra viktkastare stötte även kula och fick då sällskap av betydligt fler. Många fina resultat, framför allt av unga Isabelle Jonfors med 8.41 m. Även Hedda Månsson provade kula och imponerade med sina 8.20 med den tunga kulan. 

Det är roligt att testa nya grenar. Så gjorde även Gustav Karlström och Arvid Jiwestam som passade på att se vad de kunde hoppa i höjd och båda passerade högt över 1.51 m och var båda nära på 1.56 m. Höjd hoppade även bl.a, Ludvig Hallberg som nästan hoppade över sin egen höjd då han tog 1.31 m.

I längd fanns många långa hopp, men detta med att inte ha zon utan istället ha planka var för många en ny nyttig erfarenhet. Det antingen bjöds på decimetrar eller trampades över. Här ser man saknade av inomhusträning i arena, men tro mig – ni tar igen tekniken så snart vi får ökade möjligheter att träna längd, ta med era långa hopp, även om de inte mättes fullt ut. En som dock ännu har zon är Vera Frisk som hoppade 3 gånger över 4 meter, där det längsta löd 4.19 m.

Många passade på att springa 60 m, även om det var manuella tider, så lägg på 2 tiondelar på era resultat då ni jämför med tidigare resultat. Men jag tror många av er slog bra personliga rekord, och visst imponerar Arvid Jiwestams resultat 7.87 sekunder, liksom tjejerna Lia Dahlqvist med 8.69 sek och Anna Abrahamssons resultat på 9.22 sek.

 

Vi upprepar tävlingsformen på måndag kväll, då får all ny självkänslan utmana de nysatta rekorden, eller om andra grenar prövas och utmanas. Vi ses igen.//Kerstin 

 
Följ oss på Facebook!
Covid19, uppdaterat 201124
Klubben är Vaccinerad!
Svensk Friidrott
De nya skoreglerna!
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott