Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS FRIIDROTT
Röda
Strålande inledning av Sydney
2020-07-31 17:29
Alexander Nertlinge Asp

Sommarens första svenska mästerskap har inletts med mångkamp-USM i Ljungby. På plats i grönsvart är klubbens talangfulla Sydney Karström som tävlar i F16. 

Dagen inleddes med ett strålande lopp på 100m häck. Nytt personligt rekord med 19/100-delar trots lätt motvind. Det nya ”pärset” lyder nu 14.45s.


 Inför den andra gren som var höjd fanns en viss oro. I sin senaste höjdtävling trampade hon tråkigt nog sönder fettkudden i hälen. Att då både hoppa tejpad samt behöva röra till det med nya tekniska detaljer gjorde det inte lättare.. Men Sydney hoppade fullt godkända 1.59m innan foten sa ifrån.


Efter lunch blev det kula och här fanns många poäng att plocka in. Det blev en strålande kultävling och hon stötte längre och längre för varje stöt. I sista blev det så långt som 12.92m vilket är nytt PB med 11cm. 


Ingen rast och ro, mindre än timmen senare gick dagens avslutande gren 200m. En något avvaktande inledning men desto starkare avslutning ledde till 26.34s vilket hade varit nytt personligt rekord men... Tyvärr blåste vinden +2.1. 


Sydney vilar nu som tvåa på 3130 poäng. Upp till ledarinnan är det +144p medan Sydney i sin tur är +98p före trean. Imorgon väntar längd, spjut och avslutande 800m. 


Vi grattar Sydney till en väldigt bra första dag och önskar henne lycka till inför lördagens avslutande del! 


/Coach Alex

 
 
Följ oss på Facebook!
Klubben är Vaccinerad!
Svensk Friidrott
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott