Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS FRIIDROTT
Veteraner
Veteranerna i en klass för sig
2019-02-04 21:58
Under Åhus Indoor fanns även klassen veteraner representerade och i år med VDM-klass i samtliga fem grenar : 60m, 60 m Häck, Höjd, Längd och Kula. Veteran blir man från det år man fyller 35 år och sedan för alltid, vilket gör att har man en gång börjat kan man för alltid vara med. Och det som mest speglar veteranklasserna är den fantastiskagemenskapen och andan: Vi kan ännu!

Resultatet är underordnat och skratten är många, men så på startlinjen, nog kommer fajtern fram i varje individ. 

Det härliga med Åhus Indoor är att tävlingen använder sig av ett handikappsystem, WAVA, där varje veterans resultat sedan omräknas till ett resultat i förhållande till dess ålder. Som exempel hade vi vår klubbmedlem Gunnar Neovius, 70 år: Hans resultat i höjd på 1.31 m blir omräknat till 2.05 m och han vann höjden i Åhus Indoor – visst imponeras man! 

Så under tävlingen vet ingen vem som leder och alla hejar på alla. Ljudnivån är hög och som vår starter sa: ”Värsta gruppen att styra upp, det är veteranerna, för de är som livfulla nötkreatur vid vårens kosläpp, överallt och fulla av glädje och prat”, alla dessa totalt 50 veteranmän och kvinnor i åldrarna 35 till 80 år! Ja, och visst imponeras man av 80-åriga Sonja Nilson som hoppade 1.00 m i höjd! Och hennes lillasyster Kerstin 77 år som hoppade 2.73 m i längd. Vilka förebilder!

Samtidigt var veterantävlingen även VDM i samtliga grenar, med 5 års intervaller. Klubben fick många härliga resultat och VDM-placeringar.

Våra kvinnliga veterandebutanter Katarina Sulau tog ett brons i 60 m i K40 och Marie Danarö ett silver i K35. Kerstin Karlström stötte till sig ett guld i kula K45. Gunnar plockade hem 4 olika guld i M70, Magnus plockade även han hem lika många pallplatser, bl.a. med guld i höjd på verkliga slutresultat på 1.52 m! 

Debutanterna Linus Olsson och Christoffer Danarö fick ett brons respektive silver med sig hem i 60m M35 år. 


Nu ska vi ladda om med mer träning, några med nästa mål i sikte, Veteran-SM i Malmö i mars, där vi återigen träffar våra veterankompisar med nya skratt och glada tillrop. Och för er som känner att er tid som friidrottare kanske trots allt inte är förbi… har du fyllt 35 – häng på våra träningspass i Liviushallen på lördagarna kl.10.00-11.30. Alla kan hänga på! Hoppa med!//Kerstin Karlström


 
Klubben är Vaccinerad!
Svensk Friidrott
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott