Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS FRIIDROTT
Veteraner
Veteran - SM i Malmö med grönsvarta inslag
2019-03-03 18:22
Årets inomhus - SM för veteraner arrangerades i Malmö och platsen för bataljerna var i vanlig ordning Atleticum, friidrottstemplet vid Baltiska Hallen. Klubben hade fem modiga, friska veteranfriidrottare på plats som fortfarande tycker att friidrott är balsam för själen (men kanske inte alltid för kroppen) och som kör sitt  lördagspass med stor entusiasm och ibland även supportade av sina barn.
Om vi börjar med..."Gammal är äldst" eller hellre bäst..... för Gunnar Neovius i M70 segrade i höjd (jo, du läser rätt) på nya personliga rekordet 1,36 m. Hur underligt det än kan låta (kanske fördomar) så hade klassen M 70 hela 8 deltagare så konkurrensen fanns ju onekligen. Gunnar nöjde sig denna gång med höjdhoppet kanske vis av tidigare års massanmälningar. I klassen M 45 hade vi två unga spänstiga herrar på plats tillika tränare, nämligen Magnus Jiwestam som haft en fin höjdhopparform i vinter men tyvärr kändes inte hans kropp riktigt i toppform denna lördag utan Magnus stannade på 1,50 m. Vackert så dock!  Representant nr två i M45 var Pontus Nilsson som klarade 1,46m i höjd och även sprang 1500 m på 5,45 min. Pontus var nöjd med insatserna även om det inte blev några topplaceringar. Pontus som ju även provar på maraton då och då har kanske annat i sikte.

Bland juniorveteranerna (skämtsamt öknamn) dvs M35 och K35 hade vi Johan Ström i kula som tog en tredjeplats med respektabla 9,90 och med lite mer träning når han 10 - meterslinjen och kanske kan aspirera på en plats i herrlaget i kommande seriematch. Emma Lindberg räds inte utmaningar (copycat Gunnar N) utan hann avverka såväl 60m, kula, höjd som tresteg. Hoppas kroppen mår bra nu efteråt då ju tresteget kan ställa till det ibland och att din dotter var nöjd med dina insatser.

Hoppas nu att insatserna inspirerar till ytterligare veteransatsningar när våren så smått börjar knacka på dörren.
Mats Larsson

 
Klubben är Vaccinerad!
Svensk Friidrott
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott