SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅHUS FRIIDROTT
Åhusmästerskapen

Hagel och förkylningar desarmerade antalet startande under fjärde och sista KM kvällen
2019-09-18 14:07
Så kom den fjärde och avslutande KM kvällen. Solen svek oss rejält men grillen höll oss varma, stort tack till vår trogna grillmästare i detta väder! Förkylningarnas tid hade också slagit till så det var många strykningar, men det kom en tapper skara som ville göra upp om titlarna i de sista KM grenarna

Det kom även aktiva från andra föreningar, vilket varit ett trevlig inslag under våra KM-kvällar, där utbyte och gemenskap klubbar emellan byggt en bra grund för framtiden. Sista KM-kvällens grenar var kort häck, 1500 m, stav och spjut. Tävlingarna startade under blåst som väderinslag men med allt mer mörka moln som hotade att lägga sig över Kristianstad arena. Häckloppen hann precis avslutas innan regnet fullkomligt blötlade allt. Stavhoppet fick avbrytas och aktiva sättas under ”stavhuset” som blev ett bra skydd för den hagelskur som följde regnet. Därefter kom blixtarna. Om vi gav upp? Icke….

 

När det lugnat sig släpptes 1500 m - löparna iväg i regnet och det var en fröjd för ögat att se unge Gabriel Rydén från HAIS genomför sitt lopp, blott 12 år gammal. Att i regn och +7 grader efter väntan i denna kyla kunna spring på 5.22 min är bara att beundra. Han har betydligt bättre personbästa men då i betydligt bättre väderförhållande. Vi kan bara med spänning fortsätta att följa hans glädje för löpning förhoppningsvis flera år framöver. Nämnas ska också att Arvid Jiwestam hängde på Gabriel bra och fick med sig en fin tid från kvällen. Hampus Börjesson fick även han en ”hare” i sitt 1500 m - lopp i form av Alexander Nertlinge-Asp, tänk att vi kommit så långt i våra tävlingar att vi t.o.m. har ”harar”, ett roligt inslag och vilken uppoffring av Alexander, med tanke på kyla och regn.

 

Spjut i regn och blåst är inte en enkel utmaning och det blev inte många rekord hos de väl kämpande aktiva. Stavhopp är än svårare i denna våtfyllda, kyliga luft där fingrarna knappt kunde hålla greppet runt staven, men här imponerade många, såsom Oskar Nilsson och Nicole Björklund som båda slog personligt rekord. Och återigen måste jag, som i tidigare reportage, nämna våra modiga veteraner som denna kväll gav sig på stavhopp, Emma Lindberg och Magnus Jiwestam, den sistnämnda tog 2.34 m.

 

Så är vårt KM över för 2019. Sammanfattat har det nya formatet fallit väl ut och i det stora hela har kvällarna präglats av kämpaglöd, mycket mod att prova (och upptäcka) ny grenar, många personliga rekord men framför allt mycket glädje och gemenskap. Tack alla aktiva, tack alla funktionärer, tack alla ni som hejat på och återigen ett tack till er som ansvarat för grillen. Ni har alla levt upp till ”modet att våga försöka är viktigare än resultatet”.


Kerstin K

 


Nyhetsarkiv
KM - 2017 avslutat2017-09-21 21:15
Resultat2017-09-20 08:00
Tidplan2017-09-15 10:00
Inbjudan 20172017-08-19 09:38
Dagsprogram2017-08-19 09:34
Upplysningar2017-08-19 09:33
 
Följ oss på Facebook!
Covid19, uppdaterat 201124
Klubben är Vaccinerad!
Svensk Friidrott
De nya skoreglerna!
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott