Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS FRIIDROTT
Åhus Indoor
Dags för Åhus Indoor och Skånska mästerskapen
2019-01-29 10:00
Kommande helg (2 - 3 feb) är det återigen dags för Åhus Indoor i Liviushallen i Öllsjö. Dessutom har årets tävling DM - status i ett antal grenar i såväl ungdoms- som seniorklasserna men även i "Oldies and Goldies" dvs veteranklasserna
Friidrottens inomhussäsong är kort och intensiv med ett komprimerat antal tävlingar under 6 - 8 veckor innan mästerskapstävlingarna drar igång i mitten av februari. Redan nu till helgen avgörs mångkampsvarianterna i Uppsala där vår Sydney Karström är på plats.

Antalet starter till årets Åhus Indoor kommer att landa på ca 670 med diverse efteranmälningar. Något färre än under senare år men det finns orsaker till detta i form av det komprimerade tävlingsprogrammet i Sverige samt att antalet inomhushallar med rundbanor ökat i antal och därmed attraktionskraften i dessa inomhusvarianter. 

Vid närmare betraktande av årets startfält kan oerhört glädjande konstateras att antalet startande i veteranklasserna ökat markant och till dags dato noterar vi drygt 120 starter. Måste vara extra skönt för kommunernas äldrepedagoger att notera detta i friskvårdens namn och där ofta tunga omsorgsbudgetar ställer till problem i takt med ålderspyramidens utseende. Det största intresset finns dock i de yngre ungdomsklasserna och då framför allt i 11 - årsklassen där man också bör observera att intresset för kort häck består. Är det månne fortfarande Sanna Kallurs bedrifter som håller intresset vid liv? Värt att nämna är också F17 kula med ett mycket starkt startfält med Sverigetoppar i form av vår egen Thea Löfman och Eslövs Julia Scharnell. Dessutom är det lite "upp till bevis" för en av de nominerade stjärnskotten på Idrottsgalan - Selma Jönsson - att justera sitt årsbästa på 60m för att se att JSM - formen är på väg åt rätt håll. Dessutom gör ännu ett grönsvart nyförvärv Isabel Rosario -88 tävlingscomeback i kula efter några års bortavaro från tävlingsarenorna. Isabel har fina resultat från sitt ungdomstävlande hemma i Portugal så vi får se om takterna sitter i.  

Bland killarna har grönsvart en manstark representation i framför allt P17 på såväl 60m som i längd och där de bl a har att fightas med MAIs Max Rosqvist - Larsson 01 som har en fin tid på 60m att försvara i form av 7,16 sek och även gjort hyggliga 6,38 m i längd. Något att bita i för bl a Nils, Hugo och Oskar. I de yngsta grupperna (lila o vita) kommer glädjen och entusiasmen förhoppningsvis vara i fokus och där steget mellan skratt o gråt ibland kan vara väldigt kort men där det ev negativa ofta glöms bort snabbt. 

Så väl mött i Liviushallen till helgen där ni har fina möjligheter att se såväl vältränade och tävlingssugna ungdomar som entusiastiska veteraner med nya "pärs" i sikte men där även den "sociala kicken" är viktig.


Mats Larsson

 
Klubben är Vaccinerad!
Föreningsdagar
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott