Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS FRIIDROTT
Resultattävlingar
En dag i augusti
2017-08-05 18:02
Växlande väder, engagerade föräldrar och glada aktiva summerar dagens resultattävling på Kristianstad IP på ett bra sätt.

När DM i Ängelholm ställdes in blev det en hel del besvikna miner från både aktiva och tränare. TUT (Träning, utbildning och tävlingskommittén) beslöt därför sig för att arrangera en resultattävling över två dagar på Kristianstad IP och Åhus IP. Idag hölls den första delen och grenarna var 200m, 300mh, längd och kula.

P g a sjukdom kom bara två tjejer till start på 200m. Emma Gerdes -03 gjorde ett OK lopp efter en mindre bra start och vann på 28,1s. Bakom henne sprang den ett år yngre Sydney Karström snabbare än någonsin när hon tog sig i mål strax efter Emma på 28,3s.

I längdhoppsgropen, som troligtvis aldrig har varit så fint krattad som idag, var det svårhoppat. Växlande vindar ställde till det för de aktiva men när de väl träffade plankan så gick det bra! Filippa Svensson -03 4.87m var bara 4cm från ”pärset”, Sana Al-ani -02 hade tyvärr otur med vinden men fick ett bra medvindsresultat på 3.70m och likaså Hugo Larsson -02 med sina 4.73m. En som hoppade bra utan att träffa plankan var Oskar Bergh född 2002. Trots att han hade hela plankan kvar och ytterligare någon centimeter hoppade han 5.14m, endast 1cm från sitt personliga rekord.

Bland våra yngre deltagare hoppade Sydney Karström 4.92m, Tilde Schack -05 3.74m och Gustav Karlström -05 3.71m. Gustavs hopp hade tyvärr för mycket medvind men även hans näst bästa hopp var längre än hans gamla ”pärs” och det var i godkänd vind, 3.42m i +1.0.

I kula stötte Daniela Gherman- 97 ”pärs” med 9.98m och det utan kastarskor. Kerstin Karlström -70 passade på att testa formen inför VSM. Idag blev det som längst 6.95m. Sonen Gustav stötte också kula men hade lite svårt att stå kvar efter utstöten. 7.46m mätte hans längsta. Oskar och Hugo gick från längdgropen för att göra något de inte brukar, nämligen stöta kula! Nya pb för båda två, 9.24m för Oskar och 8.35m för Hugo. Erik Lindberg -02 hade en mindre bra dag men instötarna visar på väldigt långa längder och precis som coach Lundberg säger så har du gjort det en gång kan du göra det igen! Tilde Schack gjorde en bra kultävling där längsta stöten var mindre än decimetern från ”pärset”. Sydney Karström verkar ha hittat rätt i kulringen för det blir bara längre och längre för varje tävling! 11.33m lyder numera hennes personliga rekord. Även pappa Håkan Karström -62 hade kul idag. 7.94m och så väcktes tankar om att ställa upp i Castorama för grannklubben!

På den långa häcken fick JSM-aspiranten Nellie Bjerstedt -00 en indikation på att hon är i bra form efter vinst på 49,3s i den jobbiga växlande vinden. Men en tuff match fick hon av 14-åriga Filippa Svensson som även hon sprang ett väldigt bra lopp trots trötta ben från längden precis innan. 49,6s sprang Filippa in på. Även Eslöv IFs Emely Nilsson bjöd upp till match och gjorde ett bra lopp.

Vi passar även på att tacka alla funktionärer, vuxna som aktiva, för en lyckad dag!

Imorgon blir det diskus och slägga på Åhus IP och vi önskar samtliga deltagare ett stort lycka till!


//Alexander Nertlinge Asp

 
Klubben är Vaccinerad!
Svensk Friidrott
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott