Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS FRIIDROTT
Resultattävlingar
En annan dag i augusti
2017-08-06 14:26
Andra dagen av vår resultattävling (ett försök att kompensera inställda Engelholmsspelen) präglades av näst intill optimala diskusvindar men å andra sidan fientliga publikvindar.
Första grenen var just diskus och där smällde Erik Lindberg -02 till med tre godkända (av 6) o riktigt bra kast med nya klubbrekordet på 36,27m som topp. Ytterligare teknikträning med bl a att "orka ståemot i ringen" och det kan bli riktigt långt. Bland det yngre gardet visade såväl Tilde Schack, Gustav Karlström som Viktor Sällberg prov på att klippet i armen finns även om resultaten blir lite ojämna ibland. Maria Johanssons kast på 29,08 m var också en acceptabel längd. Bland våra alltmera tävlingsbenägna veteraner visade "nyförvärvet" Johan Ström -80 prov på god diskustalang med hela 29,28 m. Inte långt bakom hamnade Ulf Mossberg -57 på 28,60 m - ett resultat som inger viss respekt relaterat till åldern. 

Slägga var nästa gren på dagens program och det är ju en gren som kräver en viss portion mod förknippat med känsla för rytm. Inte alla har fått den kombinationen till skänks så antalet tävlande minskade jämfört med diskusen. Nytt "pärs" noterades av Gustav Karlström -05 som kastade 21,04m och Moa Feldt i F15 hivade iväg släggan 26,63 m men har kastat längre. Maria Johanssons 34,28 var tävlingens längsta kast även om det var några meter kortare än "pärset".
Bland veteranerna kastade släggdebuterande Marie-Louise Lindau -61 17,64 m medan Kerstin K "pärsade" med 18, 89m och konstaterade att släggkastningen utvecklas med "diskusen går motsatt håll". 

Huruvida vår Resultattävling till fullo kunde ersätta inställda Skånska mästerskapen/Engelholmsspelen är väl tveksamt men att tävla under mera avspända former där det finns utrymme för ett "visst socialt tugg" kan också ha ett värde i sig och ..... glöm inte att värma upp inför kommande TV - sändningar från friidrotts - VM i London.

//Mats Larsson

 
Klubben är Vaccinerad!
Svensk Friidrott
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott