Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS FRIIDROTT
Resultattävlingar
Många orange aktiva tog absolut sista chansen med sina kastvikter
2018-10-20 23:02
Isak Hjelm med släggan, Linus i grönt med spjut och Viktor i svart med spjutet
Då årets sista Castorama utspelade sig på Åhus IP anammade den orange gruppen samma arena med en resultattävling i samtligt fyra kastgrenar, denna vackra höstdag (med sval luft, men inte kall, stundom sol, stundom regn, men inga vindar och idel solskensleenden). Några aktiva kom med revanschkänsla från klubbmästerskapen eller Götalandsmästerskapen, andra aktiva hade aldrig tidigare tävlat i friidrott. Alla hade samma mål, att utmana sin personliga rekord, några genom att få sina första någonsin

För att ta ”damerna först” så slog Hedda till med nytt rekord med nästa 2 meter i slägga till 19.96 m och senare i kula och spjut var hon bara centimeter från sina personbästa. Tilde kämpar på med två rotationer i släggringen, bra vågat att försöka i just tävlingar som dessa, grenseger, dock några meter från pers. Grenseger även i kula, men den efterlängtade 10 m gränsen var idag för långt iväg. Lia och Izabell är på uppgång i det mesta de tar sig för just nu och hade stabila serier i kula och slägga som idag var deras valda grenar.

 

Våra nykomlingar i tävlingssammanhang var Isak Lindberg, Rasmus Alfredsson och Casper Turesson. Casper provade samtliga kastgrenar och tyckte att diskusen var roligast. Isak Lindberg kunde bara hålla med. Rasmus gillade spjutet bästa. I samtliga grenar som de ställde upp i blev det personliga resultat, roligt att hinna med för nästa år blir det nya vikter att kasta med. Och jag kan redan nu lova att fortsätter de träna kommer dagens resultat slås inom ganska kort tid nästa sommar, även om vikterna blir tyngre, för den resan de gjorde idag, men ökningar i vart kast, är bara en förhint om nästa års kastsäsong.

 

De mer kasterfarna killarna hade redan personliga rekord att utmana. Efter en sommar med många kasttävlingar var det tuffa utmaningar. Viktor som redan har ett snäpp tyngre vikter körde stabila serier i slägga, diskus och kula, nära sina pers. Och inledande spjutkast var ett superkast att lägga på minne 16,36 m som var svårt att upprepa i efterföljande kast. Viktor och jag, som tränare, har samma tävlingsvikter och har ofta dueller oss emellan men jag får bara inse att i spjutet är jag besegrad med råge, bara att buga och bocka, jag ger mig. En annan som idag hade spjutet som favoritgren var Isak Hjelm som idag körde en jämn serier i en mycket fin teknisk serie där samtliga kast var längre än tidigare pers och det längsta idag mätte till 17.56 m. Linus fick inte till sin favoritgren spjutet men desto bättre gick det i diskus och han fick även med sig en grenseger i släggan. Gustav fick i motsats till de andra inte alls till släggan, med sina två rotationer, men i gengäld tog han rejäl revans för sina kast i nätet med diskusen under Götalandsmästerskapen, idag gick de flesta kasten inom sektorn och dessutom långt, det längsta kastet var ett pers med nära 3 meter då den landade på 34.23 m i det sista kastet med 600g-diskusen.

 

Ja, nu väntar nya vikter för många av våra orange aktiva. Bara att bita ihop under vinterns träningspass för att kunna ge sig an dem, få nya personliga rekord, för att sedan utmana dem… för det är ju var och ens egna resor som vi tränar bara älskar att se. Ni är så grymma! Kasta loss!Kerstin


 
Klubben är Vaccinerad!
Svensk Friidrott
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott