Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS FRIIDROTT
Resultattävlingar
Resultattävlingar - friidrottens charm
2019-01-05 14:08
Idag den 5 januari avverkades den tredje och sista resultattävlingen under jul- och nyårslovet i grönsvart regi och arenan var som vanligt Liviushallen.
Även denna gång hade vi externa besök från HAIS, Contact men även från Halmstad. Åldersspridningen var som vanligt frestas man säga allt från F15/P15 till båda manliga och kvinnliga veteraner av årgångarna -46 och -57 och dessutom juniorveteraner födda på 70 - talet. Eftersom viktkastning var en av dagens grenar fick släggkastarna en chans att rosta av sina rotationer i ringen och få känna av hur det är att kasta iväg "den där klumpen". Nyttig träning men tanke på utomhussäsongens släggkastning och då resultaten t ex visade:

Maria Johansson -96 - 11,93 m
Fanny Lundberg -01 - 9,91 m
Lukas Lindbladh -04 - 11,47 m
Matilda Åkerman - 04 (Halmstad) - 10,27 m (tre ggr samma resultat)  

......bör utomhussäsongen kunna mötas med tillförsikt.

I längdhoppsgropen var ju givetvis målet Bob Beamons klassiska 8,90.....8,90. Riktigt så långt kom inte hopparna men Matilda Åkermans 4,96 m och Sydneys 4,94 m var acceptabla längder även om Sydney vill o kan mera men viljan kan också bli ett hinder.

Förhoppningsvis har denna serie av resultattävlingar tjänat sitt syfte dvs skaffat tävlingsvana för mindre rutinerade, avrostat de aktiva som inte tävlat på länge, "kickat igång" de tävlingsvana inför den intensiva tävlingsmånad som nu väntar och inte minst att ha tävlat under lagom avspända förhållanden i en positiv generationsmix. Till våra tävling Åhus Indoor (2 - 3 feb) ser vi gärna ännu flera veteraner och  unga aktiva som tar banorna i besittning. Med vettig anspänning och bra uppbackning är det inte " fult att tävla" utan snarare ett bra sätt att träna fokusering och koncentration. Ingredienser som kommer att krävas i såväl skola som i arbetslivet.

Resultatlistorna kommer att presenteras någon gång under helgen tills dess lyssna gärna på länken..


Mats Larsson

 
Klubben är Vaccinerad!
Föreningsdagar
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott