Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS FRIIDROTT
Resultattävlingar
"När dimman lättar".... då kommer resultaten
2019-02-18 21:31
Resultattävlingar är ibland ett bra tillfälle att skaffa sig tävlingsrutin eller vässa formen inför kommande mästerskapstävlingar.
Under måndagskvällen fanns det möjlighet att via såväl tresteg som kula försöka fånga tillfällen i flykten och kvalificera sig till framför allt Götalandsmästerskapen i Växjö under senare delen av mars.
Tyvärr blev det en "mikrotävling" med få deltagare framför allt beroende på en besvärlig dimma men också pga olika sportlovsaktiviteter. De resultat som levererades skall dock honoreras i vederbörlig ordning och "pärsen" satt där de skulle i alla fall för vissa av de grönsvarta atleterna. Linus Lindberg i P13 åkte hem (om dimman lättat) med ett tangerat pb i kula och ett färskt i tresteg via 9,21 m. Arwid Jiwestam -05 visade kraft i tresteget och får han bara hjälp med vissa teknikjusteringar så blir det bra framöver. Ellen Rohlén fick äntligen passera åttametersstrecket i kula efter lång väntan. Medeldistansaren Hedda Månsson -05 passade på att testa både kula o tresteg med blandat resultat men där "själva testandet" är det viktiga. Gästhopparen Linnea Säfström från HAIS visade talang i tresteg när hon fick tekniken att fungera. Tålamod!!

Vi har sparat det vassaste resultatet till sist trots att det presterades redan i förra veckan i en resultattävling i Malmö. Det var vår sextonåring Thea Löfman som i viktkastning vräkte iväg sjukilosklumpen hela 14,61 m. En smäll som gav eko i friidrottsvärlden och fick folk att höja på ögonbrynen. Resultatet renderade också en mycket fin tredjeplats på Sveriges Topp 20 och kanske, kanske får vi se något liknande vid vår sista Resultattävling tisdagen den 26 feb där just viktkastning är en av grenarna.
Mata Larsson

 
Klubben är Vaccinerad!
Föreningsdagar
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott