Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS FRIIDROTT
Löpargrupper
Ola C:s löpargrupp igång och Pontus N:s står på tur
2017-10-12 19:16
För tredje torsdagen i rad var Ola C.s löpargrupp igång med den "älskade" intervallträningen och denna kväll var det "Slingan" vid Åhus Camping som var arenan för strapatserna. Denna grupp består av relativt rutinerade o tävlingsbenägna löpare.
Denna kväll var 10 aktiva på plats från 12 år upp till drygt 45 år, både tjejer o killar. Några saknades p g a andra åtaganden.
Vädret var till en början av karaktären "kortbyxaväder" med 10 - 11 plusgrader men efterhand ökade vinden och störtskurarna gjorde entré. I vanlig ordning störde detta löparna minimalt utan man såg det mest som sk praktisk mental träning.

Dagen till ära testades ett av vår EM - löpare David Nilssons intervallpass. David vann ju som bekant Kristianstads stadslopp i år. Passet innehöll intervaller á lá 1 x 4 min, 2 x 3 min, 3 x 2 min samt 4 x 1 min med en minuts återhämtning mellan intervallerna. Vi får avvakta och se om David får ett julkort från våra löpare eller han kommer att hamna på en annan lista.

Om 10 dagar är det dags för Terräng - DM i Helsingborg där vi har två veteraner på plats samt tre yngre aktiva. Vi återkommer givetvis med rapporter från detta arrangemang.

Nu på måndag den 16 okt är det så dags för Pontus Nilssons löpargrupp för mera orutinerade eller ovana löpare att dra igång. Samling sker på Åhus Campings parkering kl 1830 och sedan kommer de att drillas med bl a diverse löpskolningsövningar allt enligt de senaste rönen. 

//Mats Larsson


Nyhetsarkiv
San Silvestre de Zegema2019-01-01 11:40
 
Klubben är Vaccinerad!
Föreningsdagar
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott