Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS FRIIDROTT
Löpargrupper
Dagens Ryssbergslopp en grönsvart "maktdemonstration"
2018-03-30 15:02
Årets Ryssbergslopp vars yttre förutsättningar med + 1 till 2 grader, stundtals slirigt underlag och ibland även lite blåsigt borde inte stimulerat våra medel- och långdistanslöpare till några topprestationer men ack vad vi bedrog oss. Våra löptränare Ola C, Stoffe D och Patrik H har under 2017 - 2018 tydligen ingjutit såväl mod som positivt tänk i våra aktiva och det verkar ha gett resultat hos såväl veteraner som bland de allra yngsta.
Det var 15 grönsvarta på plats allt från de yngsta med Mikel Månsson, Elvira Helgesson, Philip Höglind, Victoria Höglind och Anna Sällberg som alla sprang 1,9 km i yngsta klassen F13/P13 trots att de var ett par år yngre. Alla gjorde det med den äran och försvarade de grönsvarta färgerna på ett utmärkt sätt och här rådde inga sura miner trots väderförutsättningarna. I F17/P17 fanns också guldkorn via Biniam Habtoms förstaplats på 5,1 km - rundan med tiden 19,03 i P17 trots att han inte var nöjd med sitt skoval i det sliriga underlaget. Cornelia Helgesson i F17 klippte också en förstaplats över 5,1 km via 24,40 trots en liten schackningsperiod i mitten av loppet enligt egen utsaga. Tillbaka i tävlingssammanhang igen var Hanne Horst som gjorde ett helt OK lopp och nu är det bara att surfa vidare på tävlingsvågen. 

I den öppna klassen för män sprang Hampus Börjesson -93 den sk 5,1 km - rundan på fin - fina 18,35 och segrade med god marginal. Fin fyra här var också vår veteran Erik Månsson på tiden 22,04. Nu Hampus har du än en gång bevisat är det dags att ta tjuren vid hornen och ge sig in på banlöpningen igen. Vi hade också ett antal veteraner på plats som sprang 12,9 km - rundan och verkligen med den äran. Eller vad sägs om:

M50 - plats 1 - Henrik Höglind - 48,26 (mycket vasst)
M45 - plats 2 - Patrik Helgesson - 55,03
M45 - plats 4 - Pontus Nilsson - 59,54
M45 - plats 5 - Roger Szymasko - 1,00,13
M45 - plats 7 - Pontus Andersson -1,10,56 (nybliven "elitmotionär" med två lopp på en månad)

Detta lovar gott inför kommande Humlestafett i början av maj och det kan kanske t o m bli två lag. De som fightades idag kan nu med gott samvete fira påsk med kanske ett o annat påskägg som extra belöning.

Det finns olika metoder att stärka ett varumärke (klubbmärke) och ett sätt - bland en del andra - kan vara att visa upp en bredd, en bredd spridd över flera generationer som kan skapa både gemenskap, glädje och klubbkänsla utan konstlade medel. Det var mycket grönsvart i resultatlistorna och bland supportrarna och det kom mig att tänka på......

"Vart jag mig i världen vänder visar grönsvart sina tänder"!   


Trevlig påsk!!


//Mats LarssonNyhetsarkiv
San Silvestre de Zegema2019-01-01 11:40
 
Klubben är Vaccinerad!
Föreningsdagar
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott