Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS FRIIDROTT
Löpargrupper
Gullviveloppet och VDM:s 10 000 m - nya grönsvarta avtryck
2018-05-10 20:44
Under torsdagen arrangerades det småputtriga - men ganska jobbiga -  Gullviveloppet i Brösarp samt VDM på 10 000 m i Lund. Arrangörer var Andrarums IF resp Björnstorp och utan att överdriva kan man påstå att de hade tur med vädret.
I Brösarp var det bl a Månsson, Månsson, Månsson och Börjesson som segrare i olika klasser. Riktigt vass var Hampus Börjessons seger och tid på 5 km i Herrklassen. Med krafter kvar till en avgörande spurt sprang Hampus i mål på 18,49 ca 1,5 minuter snabbare än fjolårets tid. Innan dess var det Månsson Brothers som visade framfötterna via Ander och seger på 1 km - rundan samt storebror Mikel som vann sin klass över 2 km och båda ganska överlägset. Det räckte dock inte med dessa Månssons utan även Hedda Månsson stod som segrare över 5 km i äldre flicklassen och här krossade hon också en del löpardemoner på vägen. Nu är de förvisso inte släkt alla dessa Månssons men nog står namnet MÅNSSON inpräntat i Brösarpbornas minne för en tid framöver.

Som om inte dessa ovanstående Månssons räckte så visade också Erik Månsson - pappa till Ander och Mikel - att det finns onekligen vissa löpargener i familjen. Erik kom på plats tre över 10 km där han drog ifrån en av våra barntränare - Stoffe Danarö - sista två km. Stoffe med erfarenhet från Löpargymnasiet på Lidingö belade i din tur plats fyra och hade ett antal platser bakom sig Pontus Andersson som avverkade ännu ett lopp med hjälp av sin nyupptäckta löparförmåga.

Några mil bort, närmare bestämt i Lund arrangerades VDM på 10 000 m i ett mycket soligt och kanske lite väl varmt väder för långlöpare. Vi hade en löpare på plats nämligen Henric Höglind som tävlade i M 50 och tog med sig en silvermedalj hem via fina tiden 38,36 min. Det var många löpare som inte riktigt fixade det här med värmen och gjorde lite sämre tider än tänkt. Henrik sprang i heat två och löparna var alltså seedade utifrån anmälda tider så all heder åt Henric.- Mats Larsson -Nyhetsarkiv
San Silvestre de Zegema2019-01-01 11:40
 
Klubben är Vaccinerad!
Föreningsdagar
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott