Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS FRIIDROTT
Löpargrupper
Klassiska Slottsskogsvallen tog emot grönsvart
2018-05-20 12:16
Foto: HENRIK JANSSON/Expressen
Under gårdagen avgjordes välkända Göteborgsvarvet vilket innebär ett sk halvmaraton dvs 21097,5 meter om vi skall vara noggranna. Denna folkfest och då menar vi FOLKFEST, hade förutom strålande väder nästan 48 000 föranmälda varav två startande från vår klubb. Målgången var på anrika Slottsskogsvallen som sett ett antal världsstjärnor (bl a Gunder Hägg) sätta en mängd rekord på denna arena.  
Rapporten säger att banan kantades av hårdrocksband, Evert Taube - talanger, tre generationer och bland de löpande syntes dinosaurier, clowner, fest - och glitterklädda "ladies" mm. Visst tog förvisso värmen ut sin rätt för en del som fick avbryta med eller utan medicinsk hjälp men tack vare den alldeles lysande tävlingsorganisationen togs dessa väl om hand och de ger förhoppningsvis "Varvet" en ny chans nästa år.

En av våra löparveteraner (börjar bli många nu) Patrik Helgesson - mannen som började springa innan han kunde gå - hade som mål att springa under 1,30 tim. Nu blev tiden 1,31,02 (plats 1251) men i ett löparväder som verkligen sög musten ur de tävlande var det en jättebra tid och 5,5 min snabbare än i fjol trots vissa krampkänningar. Hustru Camilla sprang också "Varvet" men mest som en förövning inför kommande Stockholm Maraton och lade därför sitt tempo på 42 km - nivån. Camillas tid var 2,12,41 tim och plats 5686 och det med vissa knäbesvär. Strongt!

Bland den svenska eliten - ursäkta Helgessons - var Mikael Ekvall snabbast av herrarna på 1,03 tim och plats 7 medan comebackande Isabella Andersson var vassast av damerna med plats 9 och 1,16,11 tim. I den yppersta toppen var det Kenya, Kenya , Kenya o Kenya och åter Kenya. Damklassen vanns av blott 16 - åriga kenyanskan Meseret BeleteTola och frågan kommer automatiskt...vad månde bliva?

Nu närmast väntar Krstd Stadslopp på lördag med ett grönsvart lag på 10 km och ett på 5 km (här ser vi då gärna "stylade anhöriga" som support och ytterligare en helg framåt ännu ett klassiskt lopp...Stockholm Maraton där det finns ett antal grönsvarta veteraner på plats och då även kryddat med Mini - Maralöpare från vår klubb. Vi önskar alla Lycka till de kommande helgerna!


- Mats Larsson - (Löpande iakttagare Patrik Helgesson)


Nyhetsarkiv
San Silvestre de Zegema2019-01-01 11:40
 
Klubben är Vaccinerad!
Föreningsdagar
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott