Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS FRIIDROTT
Löpargrupper
On a sunny afternoon......
2018-06-02 17:10
Årets Stockholm Maraton avverkades i ett sommarväder som näppeligen denna tävling varit i närheten av tidigare.
Över 20 000 anmälda testade för första gången den nya sträckningen och för oss som såg loppet på TV (lugnast så) var de olika vyerna från kungliga huvudstaden i vanlig ordning bedårande.

Åhus FIK hade fem veteraner på plats och "snacket" i veckan har mest handlat om värmen, hur o när man skall dricka, vilka km - tider skall man sikta på, är det OK att bryta om det blir för varmt etc etc. Vi kan nu konstatera att de inte behövde bryta och kanske de t o m  använde de skuggiga delarna av banan till viss återhämtning.

Allra bäst av "de våra" lyckades Henric Höglind -68 som landade i mål på 3,14,08 en tid som verkligen bär respekt med sig i denna värme och den gav också plats 412. Himmmmla strongt!! Även Patrik Helgesson -72 som värmde upp med Stadsloppet förra helgen gjorde en stark insats - vilket för övrigt alla gjorde - sprang på 3,27,19 vilket renderade plats 870 och mitt tränade TV - öga såg honom - tror jag - passera mållinjen i det nya tävlingsstället.  Per Dreifaldt -69 med många, många veteranlopp bakom sig hade sluttiden 3,45,36 och efter en telefonintervju med hans hustru i torsdags tror jag - om minnet nu inte sviker mig - att han hade ett annat tidsmål. Om nu någon undrar om Roger Szymasko var på plats är svaret.... givetvis!! Skall nog vara drivis eller cykloner för att han skall ställa in, tid 3,50,12. Vår tränare i en av våra barngrupper och fd 800 - metersspecialisten Stoffe Danarö med Stockholmsmiljö i generna klarade sig precis under fyra - timmarsnivån med tiden 3,59,34. 

Lite rehabträning den närmaste veckan och sedan kanske sikte på DM/VDM på 3000 m i Ystad den 13 juni samt Wallanderloppet även det i Ystad i början av juli och då kanske t o m lite kultur kan blandas in bland alla varvtider.
Mats Larsson
Nyhetsarkiv
San Silvestre de Zegema2019-01-01 11:40
 
Klubben är Vaccinerad!
Föreningsdagar
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott