Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS FRIIDROTT
Löpargrupper
Hampus löpargrupp för ungdomar växer
2018-07-13 19:00
Under många år har vi integrerat ungdomar, veteraner och seniorer i en löpargrupp som letts av olika entusiaster som Anders Åhlander, Uffe Oredsson, Tobbe Fridolin och på senare tid Ola Cedergren och Stoffe Danarö.
Antalet har pendlat mellan 5 - 6 tappra till 12 - 13. Under senare år har det yngre gardet haft svårt att etablera sig och inte alltid "känt sig bekväma" i den mångfacetterade gruppen. Vi kläckte då idén om att bilda en löpargrupp för ungdomar och då med en löptränare som själv var aktiv och relativt ung som ungdomarna lättare kunde identifiera sig med. Valet föll på Hampus Börjesson som normalt sett tillhör den äldre löpargruppen.

Efter en lite trevande inledning med aktiva från gula och orangea grupperna (11 - 14 år) såväl tjejer som killar har gruppen successivt utökats. Ryktet har således gått om ungdomsanpassad löpträning med vettigt kvalitativt innehåll under Hampus varsamma händer. När nu även ungdomar utanför friidrotten vill prova på hoppas vi att vi "prickat rätt" och att de vill fortsätta utveckla sin löparförmåga som dessutom innebär att springa i grupp och inte minst "att bli trött tillsammans" vilket är mycket roligare än att svettas ensam.


Mats Larsson


Nyhetsarkiv
San Silvestre de Zegema2019-01-01 11:40
 
Klubben är Vaccinerad!
Föreningsdagar
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott