Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS FRIIDROTT
Löpargrupper
På löparfronten alltid något nytt
2018-08-22 21:38

Under den hektiska arenasäsongen är det lätt att några resultat och reportage försvinner i flödet. Vi vill försöka gottgöra detta nu med mer eller mindre dramatiska avslöjanden från våra löpare.

Vi har tidigare berättat om Dreifaldts äventyr via diverse lopp i fjällvärlden och i mitt stilla sinne tänkte jag....har verkligen inte vår välkände fjällräv Ola C bestigit några fjälltoppar denna sommar? Så småningom dök så fakta upp i form av utsmugglade resultat från KIA Fjällmaraton. Ola C sprang årets variant på 5,12,36 tim och slog därmed Henrik Höglinds tid från ifjol med drygt två min och satte ett prydligt personbästa. Han placerade sig som nr 26 i H 40 bland de 138 som fullföljde i hans klass. Tur fjällrävar är fridlysta eller?

På betydligt närmre håll arrangerades Nattpuls i Sölvesborg. Ett arrangemang som tidigare har kantats av pyroteknik men som i år ersatte detta av en 90 man stark symfoniorkester som framförde en pampig svit av Händel. En svit som en gång skrevs för att fira slutet på Österrikiska Tronföljdskriget. På plats fanns i grönsvart uniform Roger Szymasko som tog en mycket hedrande plats 9 av 103 herrar.
Hans tid var 27,43 över 6,6 km trots en del strul med godståg och järnvägsbroar bl a. Undrar om Roger följde spåren eller? I vilket fall en putsning av sluttiden med 20 sek från ifjol. Dotter Anna -09 avverkade sina 1480 m utan tidtagning och börjar så sakta skaffa sig mer o mer rutin.

Vid kvällens Orderinvestlopp i Knislinge var det mycket grönsvart i resultatlistorna såväl bland de yngre som de lite äldre löparna. Klar seger tog Hampus Börjesson i Herrar Motion över 4,2 km med tiden 13,55 min. I samma klass blev Stoffe Danarö fyra och han avverkade sina 4200 m på 15,25 min medan den ständigt löpande Roger Szymasko blev sexa på tiden 16,36 min. Snygg insats av hela armén!! Unge Arwid Jiwestam blev dessutom en mycket hedersam fyra - även om han inte var helt nöjd - över 2000 m och han sprang sträckan på 7,30 min.
I yngsta klasserna över 1100 m gjorde såväl Axel Danarö -09 som Anna Sällberg också född 2009 fina lopp där Axel blev sexa på 5.15 min medan Anna sprang på 6.13 min. Bra kämpat kids!!

Vid Parasport - EM i Berlin tog 29 - åriga Nathalie Nilsson ikväll en mycket fin femteplats i 200 - metersfinalen. Hon satte dessutom personbästa med tiden 27,80 sek. Nathalie tävlar i klassen T13 för synskadade. På lördag väntar specialdistansen 400 m så vi passar på att önska henne ....Lycka till!!

Kommande helg väntar såväl tävlingar i Berlin, Karlshamn som i Lund. Ett av de sista tillfällena att kolla om formen håller i sig.


Mats


Nyhetsarkiv
San Silvestre de Zegema2019-01-01 11:40
 
Klubben är Vaccinerad!
Föreningsdagar
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott