Kallelse till årsmöte 2024 - söndag 21:e april kl. 14:00
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Friidrott
Löpargrupp Yngre

Grönsvart på pallen i Terräng - DM
2018-10-07 15:40
Årets upplaga av terräng - DM arrangerades av Genarps IF och delar av de grönsvarta löpargrupperna var på plats förvisso något decimerade pga de sedvanliga höstförkylningarna men de som var friska o hela gjorde mycket väl ifrån sig
Genarp är ju inte porten mot kontinenten precis men för de vetgiriga kan vi berätta att tätorten tillhör Lunds kommun och fyra ungdomar och en veteran från vår klubb stod på startlinjen i 2018 års variant av Skånska mästerskapen i terränglöpning. Banan var två km och fungerade således som en varvbana beroende på hur långa resp lopp var. Den innehöll såväl grus som gräs och som extra krydda ett hinder i form av en stock. Väderförhållandena var + 10 grader om än lite blåsigt och som alla vet så är ju inte den skånska slätten känd för sina vindskydd.

Först ut var två av våra 11 - åringar i form av Elvira Helgesson och Mikel Månsson som sprang två km. Mikel börjar ju göra sig ett namn i löparkretsar och motsvarade också sina förväntningar och segrade på fina 8,02,2 min. Jämnåriga Elvira som tidigare mest sprintat och hoppat längd har på senare tid provat längre sträckor med den äran. Dagens lopp var över de två kilometerna inget undantag utan gav en andraplats med tiden 8,21,6 min. Storasyster Cornelia sprang i F 17 och fyra km vilket innebar tiden 18,24, 9 min och enl coach Alex ett prydligt "pärs". Biniam Habtom även han i P17 gjorde ett bra lopp trots lite träningsstrul sista tiden och tog en silvermedalj på alldeles utmärkta 13,59,2 min. Med en finslipning av träningsplaneringen kan det bli riktigt bra framöver. Även en av våra veteraner var i elden denna dag nämligen Erik Månsson som deltog i motionsklassen över 6 km. När dessa rader skrivs har vi inte tiden på Erik men han såg välmående ut efter loppet.

På vikingatiden bad delar av Europas befolkning enl "För nordbornas raseri bevare oss". Kanske börjar snart delar av Skånes terränglöpare be " För grönsvarta löpares tempo bevare oss"! 



Mats Larsson / Patrik Helgesson


Nyhetsarkiv
San Silvestre de Zegema2019-01-01 11:40
 
Följ oss på Facebook!
Kallelse till årsmöte
Regelboken 2022
Regeluppdateringar
Klubben är Vaccinerad!
Idrott i Elitklass
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott