Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS FRIIDROTT
Löpargrupper
San Silvestre de Zegema
2019-01-01 11:40
Som vi nämnde redan igår är nyårsafton en populär dag att springa diverse lopp med anknytning till det nya året. Detta gäller inte bara i vår omedelbara närhet utan även i den stora världen .....den utanför Sverige.

Precis som i fjol upprätthöll familjen Månsson sin nyårstradition med att springa ett Sylvesterlopp i Spanien. Denna gång i de baskiska bergen i staden Zegema. Banan var 1,75 km lång och den sprangs tre varv, således 5,25 km. Entusiastiska åskådare hjälpte löparna med muntra tillrop runt banan. Mikel Månsson -07 som visat lovande löpartakter tidigare och även drillats i den nya "yngre löpargruppen" startade i rasande tempo och mattades lite på slutet men landade ändå på fina 23,04 min i temperaturförhållanden(två grader) som vi inte alltid förknippar med Spanien. Pappa Erik gjorde en förhoppningsvis väl avvägd comeback efter diverse medicinska skavanker och tog sig i mål via 21,12 min och behöll titeln "Familjens löparöverhuvud" då hustru Nekane landade på 29,19min efter en lite trevande början men med en hyfsad finish.

Huruvida ytterligare grönsvarta löpare är på banan idag vet vi inte men förhoppningen är då att de har bra med tyngder i ryggsäck och fickor för att inte blåsa av banan.Mats Larsson


Nyhetsarkiv
San Silvestre de Zegema2019-01-01 11:40
 
Klubben är Vaccinerad!
Föreningsdagar
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott