Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS FRIIDROTT
Löpargrupper
Tre grönsvarta musketörer intog Bromölla
2019-03-09 15:02
En stundtals mycket kylig vind, duggregn skurvis och en flack bana som ibland gav visst lä men långt ifrån alltid. Så var de yttre förutsättningarna vid Maxilöpet i Bromölla denna lördag. Det var ibland så att arrangörsstabens funktionärer fick hålla i startbeachflaggorna annars blåste de omkull. Ca 70 löpsugna antog utmaningen och det skall de ha all heder av. TV - soffan och "Kollens" femmil var ju ett alternativ.
Alexandre Dumas skrev bl a "De tre musketörerna" historien om Athos, Porthos och Aramis och kanske det är dags nu att Åhus Friidrott uppdaterar "storyn" och byter ut figurerna mot Hampus, Biniam och Arvid. Huruvida de kommer att bli lika välkända som Dumas figurer är svårt att sia om men om vi skall prognosticera efter dagens insatser så ser det ljust ut. På 10 km - slingan som precis som 5 km - varianten sträckte sig i området runt Dalaskolan hade vi som grönsvart representant Hampus Börjesson -93 som blev mycket fin tvåa på tiden 36,29 vilket var 16 sek efter segraren men med ett nytt "pärs" med 1,06.

Varianten över 5 km hade två grönsvarta kämpar vid namn Biniam Habtom -01 och Arvid Jiwestam -04. Mycket, mycket stronga lopp av båda och trots att Biniam - i vanlig ordning - sprang lite fel segrade han ganska klart på 18,18 min och hade inte lokalsinnet ställt till det hade han kanske sprängt 18 min - vallen. Unge Arvid visade att man kan komma långt med kämpaglöd och det i ett väder som ställde stora krav på mental styrka. Arvid tog en mycket hedrande sjundeplats och det bör sporra till ytterligare spetsträning. 

Kommande lopp i "planeringstänket" är Ryssbergsloppet den 19 april och Humlestafetten den 4 maj.Mats Larsson


Nyhetsarkiv
San Silvestre de Zegema2019-01-01 11:40
 
Egna arrangemang
Följ oss på Facebook!
Klubben är Vaccinerad!
Svensk Friidrott
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott