Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS FRIIDROTT
Löpargrupp Yngre
Optimalt löparväder i Lidingöloppet
2019-09-28 19:44
Även i år fanns och finns ett gäng grönsvarta löpare i olika åldrar på plats denna klassiska septemberhelg i Stockholm för att springa de olika varianterna av Lidingöloppet. Under lördagen sprang veteranerna och seniorerna och under söndagen kommer "framtiden" att känna på Lidingöterrängen.
Om nattens maratonlopp i Doha var på gränsen till det tillåtna vad gäller vädret så var det näst intill optimala väderförutsättningar i Lidingö under lördagen - enligt löparexpertisen - eller vad sägs om + 13 grader, syrerik luft och ibland lätt regn. 

I elitklasserna för herrar och damer placerade sig Napoleon Solomon som bäste svenske manlige löpare på tredje plats med tiden 1,38,47 trots att han inte varit helt kurant de senaste dagarna. Bästa svenska var Huddinges Hanna Lindblom på plats tre och hon kan nu också titulera sig som snabbaste svenska löperska genom tiderna och det i den 55:e upplagan av detta mytomspunna lopp.

Av dagens grönsvarta kämpar där vissa hade det tufft, riktigt tufft och många negativa tankar flög genom huvudena kan vi notera följande för de som sprang 30 km - varianten (vi hoppas vi inte missat någon i resultatlistorna):

Oskar Ekberg - 2,26,38 tim
Jörgen Jönsson - 2,26,53 tim
Erik Månsson - 2,34,23 tim
Roger Szymasko - 2,50,21 tim
Stoffe Danarö - 1,37,56 tim (bröt efter ca 20 km)

15 km - varianten sprangs av vår enda tjej på plats Nekane Zabaleta som hade tiden 1,38,01 tim som vi hoppas hon var nöjd med och hon kanske kan inspirera flera tjejer att kopiera hennes insats till nästa år.

I morgon söndag möstrar "grönsvart" det unga gardet som skall plantera innan Åhus FIK i folks medvetande. Vi önskar dem.... Lycka till!

Mats L

Nyhetsarkiv
San Silvestre de Zegema2019-01-01 11:40
 
 
Följ oss på Facebook!
Klubben är Vaccinerad!
Svensk Friidrott
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott