Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS FRIIDROTT
Löpargrupper
Nya grönsvarta löparframgångar
2019-11-24 17:26
I den mörkaste av månader lyste Härlövs IF:s arrangemang "Kristianstads Trail 2019" välbehövligt upp denna novembersöndag. Åhus FIK hade en handfull löpare på plats som på nytt lät tala om sig med både pallplaceringar och starka kämpainsatser. Bockebodaterrängen var platsen för dessa övningar i ett inte alltför tilltalande väder. 
Kristianstads Trail innehåller ett antal klasser med olika sträckvarianter för att passa så många som möjligt. Ett namn vi nu skall börja lägga på minnet är Ali Reza Naseri som vann pojkklassen 18 år över 12 km. Det var första gången Ali tävlingssprang så långt och således med den äran. Alis tid var 56,11 min över de 12 km som av coach Magnus J beskrevs som fläckvis hal o lerig.  Undertecknad bad Alice Olvegård -04 som också sprang 12 km - varianten att beskriva banan och hon använde i stället attributen varierande, lättlöpt, backig, utmanande och rolig!!! Men så är hon ju orienterare också. Alice blev tvåa i sin klass trots att hon inte kände sig helt kurant. Att springa 12 km Trail är ju inte bara en fysisk ansträngning utan lika mycket ett mentalt test. Så all heder åt Ali och Alice. Framgångarna fortsatte med Arvid Jiwestams andraplats på 5 km - varianten med tiden 25,48 min vilket var ca 35 sek från förstaplatsen. Än en gång visade således Arvid att där finns löparresurser som bara skall förädlas. Mao "fortsätt ner i gruvan och jobba"!

Vissa av våra veteraner var också på plats om än inte alla denna gång representerade grönsvart. Samtliga testade 25 km - varianten där tränarna i gula teamet Pontus Nilsson landade på plats 40 med tiden 2,27,50 tim och Roger Szymasko placerade sig som nr 55 på 2,34,07 tim av de drygt 100 som fullföljde. Dessutom sprang pappa Patrik H med en hedersam 22:a plats som facit. Patrik representerade dock ett välkänt företag.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera - om vi skall twista till det - att de grönsvarta ungdomarna inte passar in i de senaste forskningsrönen angående passivt stillasittande vid datorn eller med telefonen och det är ju glädjande. Våra löpledare gör således ett mycket gott jobb som syns i såväl resultatlistorna som förhoppningsvis också i respektive hälsoprofil.

Luciastafetten nästa!


//Mats L (Text) - Magnus J (Foto)


Nyhetsarkiv
San Silvestre de Zegema2019-01-01 11:40
 
Egna arrangemang
Följ oss på Facebook!
Klubben är Vaccinerad!
Svensk Friidrott
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott