Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS FRIIDROTT
Löpargrupp Yngre

Åhus FIK lyste upp mörkret i Råby
2019-12-05 22:17
Foto: Erik Månsson

Första torsdagen i december är sedan flera år tillbaka en betydelsefull dag för Åhus FIKs talangfulla löpare. Råby Fritidsklubb arrangerar som alltid den trivsamma Luciastafetten med start och mål i Råby ridhus, strax utanför Bromölla. Lagen består av fem löpare som springer ett varv/man runt banan som är ca 1650m.
I år hade vi fyra lag på plats, två stycken i herrar elit, ett killag och ett tjejlag. 

Herrlag 1, bestående av Truls Månsson, Christoffer Danarö, Oskar Ekberg, Ali Reza Naseri och Hampus Börjesson, blev tvåa med tiden 26,24 min. Tiden är klubbens snabbaste någonsin, 27,53 min från 2011 var den tidigare toppnoteringen. Kanske var årets totaltid inte så konstig med tanke på att samtliga i laget sprang 5,30min eller snabbare. T.ex. så hade Truls 5,01 min och Hampus 5,04 min på sina respektive sträckor!  Riktigt bra sprungit av hela laget! Allra snabbast var Ängelholms Friidrottsklubb med 25,59 min. 

Lag två bestod av Henric Höglind, Jörgen Jönsson, Per Björklund, Roger Szymasko och Oskar Ekberg (som fick dubblera p g a en massa förkylningar). En stark insats även av lag två som sprang i mål på ganska så exakt 30 minuter. Intervallpassen med löpargruppen verkar göra gott!

Killaget blev trea på tiden 34,19 min med Mikel Månsson, Linus Lindberg, Elias Danarö, Oskar Nilsson och Philip Höglind i laget. Tjejerna vann sin klass och sprang i mål på 34,28 min vilket även det är den snabbaste tiden - med god marginal - något av våra flicklag gjort i Luciastafetten. I laget ingick Ella Törnblom, Alice Olvegård, Elvira Remstam, Hedda Månsson och Tuva Selin. För många av ungdomarna så var det första gången som de sprang Luciastafetten och förhoppningsvis så gav det mersmak trots viss nervositet före start.


Tack för en trevlig löparkväll och bra sprungit allesammans! 


// Alexander Asp 


Nyhetsarkiv
San Silvestre de Zegema2019-01-01 11:40
 
 
Följ oss på Facebook!
Klubben är Vaccinerad!
Svensk Friidrott
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott