Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS FRIIDROTT
Veckans Grenar

Häck, höjd, diskus o medeldistans Veckans grenar
2020-05-24 23:00
Svenska Friidrottsförbundets första drag för att stimulera det lite slumrande tävlingsintresset hos våra ungdomar har varit konceptet med "Veckans grenar". Varje vecka presenteras en sprint-, en hopp-, en kast- och en lite längre löpgren som kan arrangeras lokalt men med rådande "coronarestriktioner" för ögonen.
Hos våra grönsvarta atleter har "Veckans grenar" varit mycket populärt bl a som ett stimulerande avbrott i träningsvardagen. Dessutom har även de yngre aktiva passat på att tävla under mindre dramatiska former och kanske t o m upplevt att begreppet "tävla" inte måste innebära fjärilar i magen, huvudvärk eller spanska kastanjettknän. 
Alternativen är mycket mera attraktiva som:
- jag pärsade ju
- lite mjölksyra var helt ok eller 
- så himla tung var inte släggan

Denna vecka är det dags för nya utmaningar som diskus på Åhus IP på tisdag o Krstd IP på lördag, korta häcklopp, höjd och 600 m, 800 m på Krstd IP på lördag. Vi har ju och har haft en hel del häcktalanger i klubben och nu är det säsongens första häckutmaning som väntar så lite positivt formbesked är välkommet. Traditionens makt brukar vara stor och ett rytmiskt kort häcklopp kan vara "Colin Jacksonvackert".

I Åhus får diskuskastarna hoppas på bärande vindar dvs sned motvind, då kan det bli justa resultat. Någon vind vill varken medeldistansarna eller höjdhopparna ha i Krstd på lördag. Vinden har nämligen varit en extra motståndare under de lopp som hittills avverkats.

Så bra o fokuserad träning under veckan kompletterat med en portion soldans så kan det förhoppningsvis smälla till på lördag.


/Mats L


Nyhetsarkiv
Tidsplan 28/62020-06-24 22:36
Tidplan 16/52020-05-15 07:49
Veckans grenar 20202020-05-04 14:14
 
 
Följ oss på Facebook!
Klubben är Vaccinerad!
Svensk Friidrott
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott