Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS FRIIDROTT
Välkommen till Åhus Friidrott!

Friidrott är en idrott som ALLA kan utöva, oavsett ålder, kroppsstorlek och kön. Det är en allsidig och bred idrott som tränar hela kroppen och alla muskelgrupper. Under lekfulla och omväxlande former och med kunniga och utbildade ledare och tränare som tar hand om dig och din nyfikenhet på friidrott, efter ett tag kommer du också få möjligheter att prova på att tävla.

I vår idrott tränar flickor och pojkar på samma villkor och tillsammans, vilket också tränar gemenskap, den sociala biten och samspelet mellan könen. Vi bedriver träningar för åldersgrupper från 4 år och uppåt och har träningar såväl utom- som inomhus. 


Är du intresserad av att träna friidrott med oss? - Fyll i anmälan här »

Ledaren kommer sedan att kontakta dig!

Vad hände sen? (Del 18)
2021-01-18 10:00
Foto: Ellen Isacsson + okänd
Nedanstående reportage borde egentligen ha presenterats på klubbens "Familjesida" men då vi saknar sådan använder vi oss av den "normala" hemsidan. Vi kommer att redovisa vad "The Milven Family" presterat inom friidrottens rika grenutbud och i vår klubb.
Vad hände sen? (Del 17)
2021-01-13 10:00
Foto: Amanda Rohlin + okänd
Those were the days my friend...ja nu är det dags att ta det stora klivet tillbaka i den grönsvarta historien. Inte till tidernas begynnelse men nästan.

Vi kommer att redogöra för fem aktiva som utifrån den tidens förutsättningar tränade o tävlade för vår klubb. Eftersom statistikunderlaget var något sämre då o delar av våra minnen har tagit time - out känns det mera tilltalande att redovisa "kollektivt".

Vad hände sen? (Del 16)
2021-01-09 10:00
Foto: Fallgren Family
Sjörövar - Fabbe, farfars far har inga likheter med vår kanske störste längdhoppstalang någonsin, nämnligen Fabian "Fabbe" Fallgren -89. Han kom från ingenstans o hoppade så långt att de som krattade längdhoppsgropen fick ett betydligt större arbetsområde.
Vad hände sen? (Del 15)
2021-01-04 18:00
Foto: diverse
Vi har inte haft många kvinnliga hinderlöpare i vår klubb men de vi har haft har varit mycket vassa och en av dem är Fanny Sundqvist -94. Fanny var en löpare som behärskade alla medeldistanser men tyvärr lade skorna på hyllan alltför tidigt.
Castorama
Bekräftad Sverigeåtta i Castorama
2021-01-03 19:44, Castorama
Friidrottsåret 2020 blev inte riktigt som de senaste åren sett ut ur ett såväl tränings- som tävlingsperspektiv. Kastmångkampen Castorama är väl den tävlingsform eller det arrangemang som minst behövde anpassas till de ändrade förutsättningarna som gällde pga COVID -19.
Vad hände sen? (Del 14)
2020-12-31 10:00
Foto: diverse
Turen är nu kommen så här på årets sista dag 
till en av klubbens verkliga glädjespridare och kanske mest lojale aktive som dragit på sig den grönsvarta tröjan. Namnet är Sirak Amanuel Belay -92 som kom hit som flykting från Eritrea med en inte helt okomplicerad historia i bagaget.
Vad hände sen? (Del 13)
2020-12-26 10:00
Foto: Ellen Isaksson och Rolf Milvén
Dags att presentera nr 13 av fd aktiva som representerat grönsvart i olika sammanhang. Turen har då kommit till Johanna Stark -91 som var (är) en löpare som föredrog de lite längre sträckorna.
Styrelse
2020 är snart till ända, ett mycket annorlunda år
2020-12-21 21:31, Styrelse

Alla har gjort ett fantastiskt insats, ändrat träningen för er själva och den aktive efter restriktionerna som har avlöst varandra.

Så här tränar Åhus FIK under corona-pandemin
2020-12-21 10:25

2020 har varit ett minst sagt utmanande år. Restriktioner och rekommendationer har förändrats och det har varit viktigt att vara flexibel och kreativ och ha en beredskap att snabbt ställa om. För det har varit klubbens främsta devis, att i första hand ställa om och kunna fortsätta bedriva träning men på ett smittsäkert sätt.

 

De äldre i klubben tränar på utomhus, kläder efter väder. Tränarna delar gruppen i två delar för att inte överstiga 8 personer. Sedan är vi två tränare som hjälps åt säger Sara Svensson.

 

Vi kastare i guldgruppen har tränat ute på Slingan på Campingen i Åhus, tränat kondition, koordination, balans och mycket styrka. Ibland stöter vi kula från parkeringen rak in i skogen. Kläder efter väder och som tränare får jag samma tuffa pass hälsar Kerstin Karlström tränare för Guldgruppens kastare.

 

De allra flesta barngrupperna har ställt om och fortsatt träna, men i anpassad form. Flera grupper har flyttat ut sin verksamhet och delat in i mindre grupper. Aktiviteterna har även säkerställt att barnen kan hålla god distans till varandra. Tyvärr har viss verksamhet dock fått ställas in. De allra yngsta barnen i Hopp och Skutt har t ex fått pausa sin träning då en förutsättning för den verksamhet är att föräldrarna är med och det har inte funkat på ett smittsäkert sätt utifrån rådande rekommendationer. Eftersom träningsåret inte riktigt sett ut som vanligt och det har varit färre som kunnat delta av olika skäl så har föreningen parallellt även under december månad arrangerat en Familjens Rörelseutmaning för alla aktiva barnen och deras familjer. Rörelseutmaningen har gått ut på att gruppens tränare varje vecka skickat ut 5 olika rörelseutmaning som familjen fått välja om de vill utföra alla eller ett par, sedan har man i slutet på vecka redovisat vad man gjort och samlat poäng. Det har varit god uppslutning och totalt har nästan 50 familjer deltagit på något sätt. Många positiva tillrop har kommit till föreningen från familjer som vittnat om hur kul det är att röra på sig tillsammans berättar Jenny Hellberg tränare i gula gruppen.


Röda gruppen

Vi har tränat på 5 pass i veckan, 4 utomhus sedan början av oktober och ett med styrka på egen hand. Vi har förhållit oss till de restriktioner som gäller, när vi har varit på IP har vi tvättat händerna med tvål och vatten samt använt handsprit innan träningens start samt använt handsprit under träning och tvättat med tvål/vatten och använt handsprit vid passets slut. Alla andra pass använder vi handsprit i början av passet och i slutet. Vi har tränat i Björket, grusslingan mellan Udden Söder och Hammarslund, Kronoskogen i Åhus, Slingan vid Åhus Camping, Kristianstads IP, Åhus IP och löpslingan i Hammar. När vi kastades ut från IP blev det träning även på en upplyst parkering i Hammar vid Dollarstore/Leos lekland. Sedan restriktionen om max 8 infördes har vi ibland fått dela upp gruppen i 2 delar och jag som tränare behövt vara på två platser samtidigt.... Där har det varit lättare för kastarna som bara är 3 st och löparna som är lika många. Pandemin framkallar inte bara ångest hos oss tränare och gör att vi varje vecka måste motivera både oss själva samt våra aktiva med upplyftade och peppande tal. Vi har också blivit mer kreativa, lösningsorienterade och både hittat samt kommit på egna nya varianter att träna på som vi aldrig hade gjort under bättre omständigheter. Således vill jag nog påstå att vi tränare har blivit bättre coacher samt ledare genom denna tuffa prövning. De aktiva har blivit väldigt mycket bättre på att ta eget ansvar och fått lära sig att det mesta går att träna, bara viljan och kreativiteten finns. T.ex. har viss träning och kommunikation till tränare skett via inspelade övningar, live-träning via Facetime eller Google meet. Åhus Friidrott

inställt - Åhus Indoor - inställt
 
Följ oss på Facebook!
Covid19, uppdaterat 201124
Klubben är Vaccinerad!
Svensk Friidrott
De nya skoreglerna!
Låna klubbens släp?
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott