SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅHUS FRIIDROTT
Välkommen till Åhus Friidrott!

Friidrott är en idrott som ALLA kan utöva, oavsett ålder, kroppsstorlek och kön. Det är en allsidig och bred idrott som tränar hela kroppen och alla muskelgrupper. Under lekfulla och omväxlande former och med kunniga och utbildade ledare och tränare som tar hand om dig och din nyfikenhet på friidrott, efter ett tag kommer du också få möjligheter att prova på att tävla.

I vår idrott tränar flickor och pojkar på samma villkor och tillsammans, vilket också tränar gemenskap, den sociala biten och samspelet mellan könen. Vi bedriver träningar för åldersgrupper från 4 år och uppåt och har träningar såväl utom- som inomhus. 

 

Är du intresserad av att träna friidrott med oss? - Fyll i anmälan här »

Ledaren kommer sedan att kontakta dig!

Nisse 70 År
2021-04-21 08:46

Nils-Olof "Nisse" Ivarsson som har varit med från start 1998, och är den som har varit starter på våra tävlingar. Han ser också till att våra ledare får sitt material till respektive lokal och idrottsplats när inomhusträningen blir utomhus eller tvärtom.

 

I lördags den 17/4 blev han 70 år och det vill vi från Åhus Friidrott uppmärksamma. Ett stort Grattis Nisse.

 

Styrelsen

Lila (2009 - 2010)
Rolig avslutning på en annorlunda säsong
2021-04-20 21:42, Lila (2009 - 2010)

Även denna inomhussäsong har innefattat restriktioner och således har träningar och tävlingar påverkats. Rådande restriktionerna har tvingat oss och tänka om och framförallt tänka nytt. Både tränare och aktiva har påverkats men när vi nu blickar tillbaka så får vi allt ge oss själva en klapp på axeln.

Vi är igång, vi är laddade, vi är tända!
2021-04-18 07:30
Foto: Ian, Alexander, Kerstin o Mats

Så kom den då .....den efterlängtade o riktiga starten på utomhussäsongen. Åhus IP o Krstd IP fylldes - nåja det finns restriktoner - av barn o ungdomar med något drömskt i blicken. Kanske även föräldrar som såg en chans att "vila ut" en stund efter månader som träningskompis i brottning, dart, löpning, kula etc etc.

GRATTIS!
2021-04-15 08:31

Den årliga nomineringen till Skånes idrottsledarstipendier är klar. Och vi har glädjen att få gratulera en av våra ledare.

 

Hen har själv varit aktiv i många år och under senaste åren som ledare. Att se den enskildes förmåga och samtidigt få med hela gruppen som en enhet har ledaren lyckats med mycket bra. För att skapa bättre förutsättningar för sina aktiva tvekar hen inte att dela sin tid för att stötta lite extra. Intresset för utbildning och håll sig a´jour och göra sig till en bättre coach är stort. En ledare som är betydelsefull för vår förening och lägger mycket tid på våra aktiva friidrottare. Är mycket uppskattad av både aktiva och övriga föreningsmedlemmar. Vill också säga ett stort Tack till sambon som tålmodigt låter våra aktiva få mycket tid av hen.

 

Ett stort Grattis till vår idrottsledare i röda gruppen Alexander Nertlinge Asp som får ta mot stipendiet.

 

Styrelsen

Dags för den "riktiga" utomhussäsongen
2021-04-01 16:00
Diverse bildkonstnärer

Nedräkningen har börjat för den lite mer officiella starten av den alltid lika efterlängtade utomhussäsongen med sol och ljumma vindar samt inbjudande gröna gräsmattor.

Friidrottsskola
Friidrottsskola i sommar på Åhus IP!
2021-03-29 21:37, Friidrottsskola

FRIIDROTTSSKOLAN ÄR NU FULLTECKNAD FÖR I ÅR!

 

Det är svårt att planera i det läget hela världen befinner sig i. Åhus Friidrottsklubb planerar likväl för den traditionsenliga och mycket populära.

Friidrottsskolan utomhus på Åhus IP vardagar under veckorna 25 och 26 (2021-06-21 – 2021-07-02) mellan kl. 9.00 och 11.00.

NIU + COVID-19 - en utmaning för alla
2021-03-21 10:00
Foto: Alexander Nertlinge Asp och Halldór Lárusson

Det har gått mer än ett år sedan de första lite mera allvarliga signalerna om en kommande pandemi nådde våra öron. Många av oss hade varken kunskap eller fantasi nog för att kunna föreställa oss vad det skulle komma att innebära.

 

En del av oss hade kanske hört talas om "Spanska sjukan", en del kanske upplevt "Asiaten" eller "Hongkonginfluensan" men få av oss hade nog inte fantasi tillräckligt att för ett år sedan kunna tänka.....läsa gy på distans eller köra egna filmade idrottslektioner o skicka till resp lärare/instruktör. Nja?

Those were the days my friend...
2021-03-07 19:30

Misstänker att ingen lyckats undgå att notera de blågula framgångarna vid inomhus - EM i Polen. I brist på grönsvarta resultatreportage (av kända skäl) i dessa tider vill vi därför ställa frågan....."Har årets EM - representanter någon koppling till grönsvart någon gång o någonstans"?

Röda (2004 - äldre)
Den kortaste inomhussäsongen i mannaminne
2021-02-27 18:07, Röda (2004 - äldre)

Underbart men kort. Ja det sammanfattar nog den äldsta träningsgruppens inomhussäsong eller vad vi nu ska kalla den. Under sportlovet har vår äldsta träningsgrupp, den röda gruppen, tävlat och s.k. träningstävlat i höjd, tresteg, längd, kula, vikt, 60m och 60m häck.  

Friidrottsskolan 2021
 
Följ oss på Facebook!
Covid19, uppdaterat 201124
Klubben är Vaccinerad!
Svensk Friidrott
De nya skoreglerna!
Låna klubbens släp?
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott