SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅHUS FRIIDROTT

Välkommen till Åhus Friidrott!

Friidrott är en idrott som ALLA kan utöva, oavsett ålder, kroppsstorlek och kön. Det är en allsidig och bred idrott som tränar hela kroppen och alla muskelgrupper. Under lekfulla och omväxlande former och med kunniga och utbildade ledare och tränare som tar hand om dig och din nyfikenhet på friidrott, efter ett tag kommer du också få möjligheter att prova på att tävla.

I vår idrott tränar flickor och pojkar på samma villkor och tillsammans, vilket också tränar gemenskap, den sociala biten och samspelet mellan könen. Vi bedriver träningar för åldersgrupper från 4 år och uppåt och har träningar såväl utom- som inomhus. 

 

Är du intresserad av att träna friidrott med oss? - Fyll i anmälan här »

Ledaren kommer sedan att kontakta dig!

Nya friska Castoramapoäng
2021-09-25 17:06
Foto: Truls Månsson, Samuel Jönsson och Mattias Lindbladh

Under lördagen var det åter Castoramadags på Krstd IP. Hela 14 (10 killar o 4 tjejer) kastare var på plats denna av vindar präglade septemberdag.

För vissa var det första gången i år för andra den tredje men alla ville hjälpa till att förbättra lagpoängen.

 

Hösten är löparnas tid
2021-09-21 13:00

Hösten har anlänt, arenatävlingarna i princip avverkade men de olika löparrangemangen går ännu en vår till mötes...trots eller kanske tack vare höstens inträde väntar nu diverse terränglopp, stadslopp o stafetter.

Götalandsmästerskapen dag 2
2021-09-19 18:55

Våra grönsvarta aktiva fortsatte att leverera fantastiskt under dag 2 på GM, inklusive ett nytt klubbrekord

Åhus FIK bidrog till många lagpoäng för Skåne i Götalandsmästerskapen dag 1
2021-09-18 22:22

Aldrig har vi haft tio aktiva med i Skånelaget från Åhus FIK under ett Götalandsmästerskap. 

Längtan efter tre inställda GM var enorm.

Castorama
Andra Castoramarundan genomförd
2021-09-18 17:00, Castorama
Foto: Eva Schack m. fl.

Under lördagen genomfördes andra rundan av den riksomfattande kastmångkampen Castorama på Krstd IP.

 

Än en gång visade kastarna - såväl de unga som de sk fd?? - att tävlingen innehåller så mycket mer än att bara stöta kula eller "hutta" spjut. Det sociala umgänget står högt på agendan utan att ens tangera de sociala ormgroparnas hysteri.

Årets sista Arenamästerskap - "Götalands"
2021-09-15 19:39
Foto: Diverse bildkonstnärer

Kommande helg är det sista Arenamästerskapet för Götalands friidrottare denna säsong. 

Skåne står som värdar för 13 - 14 åringarnas tävlingar på Malmö Stadion. Tävlingar som varit inställda de tre senaste gångerma pga pandemin.

 

Lilla Åhusmästerskapen 2021-09-14
2021-09-14 21:58
Foton: Helena och Linda m.fl

Under tisdagskvällen fylldes Åhus Ip med mängder av barn och föräldrar när det var dags för ett lite annorlunda och lite mindre klubbmästerskap än vi har haft tidigare. Endast en kväll och enbart de yngre grupperna och få grenar. Fast det blev bra ändå! Under planeringen var det fortfarande oklart kring vilka corona-restriktioner vi behövde ta hänsyn till och vi hade en inhägnad idrottsplats där vi inte kunnat köra några hoppgrenar eller spjut på många veckor. Allt tydde på att det inte skulle hinna bli klart i tid.

Hände också under veckan....
2021-09-13 12:30
Foto: Diverse bildkonstnärer

Mycket av föregående vecka fokuserades på finslipning av serielagens optimala uppställningar samt Diamond Leagueavslutningen i Schweiz. Det hände dock en del annat sett med grönsvarta ögon som vi inte tänker gömma undan.

Tjejerna trea på "himmaplan"
2021-09-12 11:40
Foto: Ellen Nilsson och Alexander Nertlinge Asp

Igår lördag var det så äntligen dags för seriematch igen! Damernas och herrarnas match i Div.1 Götaland arrangerades på Kristianstads IP av grönsvart i samarbete med IFK Lund. Ett väldigt lyckat arrangemang där våra tjejer visade att det aldrig avgörs på pappret. 

Aktuellt
 
Följ oss på Facebook!
Tävlingsregler 2021
Klubben är Vaccinerad!
Låna klubbens släp?
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott