SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅHUS FRIIDROTT

Välkommen till Åhus Friidrott!

Friidrott är en idrott som ALLA kan utöva, oavsett ålder, kroppsstorlek och kön. Det är en allsidig och bred idrott som tränar hela kroppen och alla muskelgrupper. Under lekfulla och omväxlande former och med kunniga och utbildade ledare och tränare som tar hand om dig och din nyfikenhet på friidrott, efter ett tag kommer du också få möjligheter att prova på att tävla.

I vår idrott tränar flickor och pojkar på samma villkor och tillsammans, vilket också tränar gemenskap, den sociala biten och samspelet mellan könen. Vi bedriver träningar för åldersgrupper från 4 år och uppåt och har träningar såväl utom- som inomhus. 

 

Är du intresserad av att träna friidrott med oss? - Fyll i anmälan här »

Ledaren kommer sedan att kontakta dig!

Castorama
Preliminärt bokslut för Castoramagänget
2021-10-21 12:41, Castorama
Foto: Mats L, Alexander A, Eva S

Den här helgen avslutas kastmångkampen Castorama i hela landet. Väderleken kan vid den här tiden ställa till en del spratt med hala ringar och oberäkneliga kastvindar varför grönsvart avstår sista helgen då man känner sig relativt nöjda med årets Castorama.

 

Nu vidtar uppbyggnadsträningen inför inomhussäsongen där våra kastare för nöja sig med kula och viktkastning som tävlingsgrenar.

We are "On the road again"
2021-10-17 20:00
Foto: anonyma talanger

Restriktionerna lättar och intresset för diverse "långlopp" ökar som om alla gått o väntat på ketchupeffekten.

Grönsvart hade denna helgen fyra löpare på plats vid DM på landsväg 10 km i Ystad.

Röda tråden i Liviushallen
2021-10-14 21:51
Diskus och längdhopp Foto:Helena D

Under torsdagskvällen var det dags för kompetensutveckling av våra tränare som tränar barn upp till 13 år. Vi träffades i Liviushallen och fick en rejäl fördjupning i längdhopp av Leif Dahlberg och  träna diskus och spjut med Dick Blom.

Röda (2004 - äldre)
Grönsvart sprang in hösten i Bromölla
2021-10-10 21:00, Röda (2004 - äldre)
Foto: Nekane Zabaleta och Alexander Nertlinge Asp

Äntligen är höstens diverse löparrangemang igång. Idag höll IK Ryssberget Humlestafetten genom centrala Bromölla, en hälsofest som självklart innehöll grönsvart deltagande. 

Många positiva överraskningar sista Castoramalördagen
2021-10-09 16:29
Foto: Alexander Nertlinge - Asp

När dimman lättar - sedan kan man alltid diskutera vilken dimma - sjöng Bernt Staaf under förra seklet och när dimman lättade idag kom den underbara höstsolen fram. Om det var den värmande solen eller viljan att avsluta Castorama med justa resultat som skulle förstärka klubbens Topp 10 - placering vet jag inte men....som de kastade.

Grönsvart torsdagskväll på Åhusgården med omnejd
2021-10-07 21:57
Foto: Alexander o Mats

Torsdagskvällen hade lite av "kick - off" karaktär för framför allt Guldgruppen men även Röda gruppen som tjuvstartat tidigare i veckan fick känna på atmosfären som var hämtad från såväl Kronoskogen som en av Åhusgårdens konferenssalar.

Annorlunda tävlingshelg väntar
2021-10-06 19:30

Kommande helg blir en lite annorlunda men likväl spännande weekend för våra grönsvarta atleter. På agendan - lördag - står sista Castoramarrangemanget på hemmaplan samt under söndagen Humlestafetten i Bromölla.

 

 

Röda (2004 - äldre)
Långa kast i Jönköping
2021-10-03 14:24, Röda (2004 - äldre)

Medan de allra flesta grengrupper nu gör sig redo för kommande uppbyggnadsperiod fortskrider castoramasäsongen. Idag söndag så gästade vår trogna f.d kastare Maria Johansson Hakarpspojkarnas castoramatävling för att försöka öka på sin poängserie och således även grönsvarts.

Inomhussäsongen knackar på dörren
2021-10-03 12:30
Foto: diverse bildtalanger

Kommande vecka övergår utomhussäsongen i en inomhussäsong som vi hoppas skall se annorlunda ut 2021/2022 jämfört med 2020/2021 som till stora delar präglades av COVID -19 och medföljande begränsningar i såväl tränings- som tävlingsomfång.

 

Visserligen var tränarteamens fantasi under fjolåret nästan obegränsad för att försöka ge kvalitativ friidrottsträning men nu blir det ändå "lite mera som det skall vara"...hoppas vi.

Aktuellt
 
Följ oss på Facebook!
Tävlingsregler 2021
Klubben är Vaccinerad!
Låna klubbens släp?
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott