- Åhus FIK söker ny ordförande! -
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS FRIIDROTT
Välkommen till Åhus Friidrott!

Friidrott är en idrott som ALLA kan utöva, oavsett ålder, kroppsstorlek och kön. Det är en allsidig och bred idrott som tränar hela kroppen och alla muskelgrupper. Under lekfulla och omväxlande former och med kunniga och utbildade ledare och tränare som tar hand om dig och din nyfikenhet på friidrott, efter ett tag kommer du också få möjligheter att prova på att tävla.

I vår idrott tränar flickor och pojkar på samma villkor och tillsammans, vilket också tränar gemenskap, den sociala biten och samspelet mellan könen. Vi bedriver träningar för åldersgrupper från 6 år och uppåt och har träningar såväl utom- som inomhus. 


Är du intresserad av att träna friidrott med oss? - Fyll i anmälan här >>

Ledaren kommer sedan att kontakta dig!

Starka insatser av våra tre kämpar under Götalandsmästerskapen i Växjö
2019-03-18 07:21
En något mindre skara än vanligt representerade Åhus FIK´s färger i Götalandsmästerskapen. Men här tävlar man inte bara för Åhus FIK utan även för Skåne i kampen om vilket distrikt som är det starkaste i Götaland. Göteborg har under senaste åren vunnit och Skåne varit tvåa under många år men i höstas bröt Skåne trenden i Eslöv utomhus och vann. Denna seger slogs nu Skåne för att behålla inomhus i Växjö, när ny generation trädde in, -06´orna
IUSM-silver till Thea!!!
2019-03-10 16:36
Det blev en tidig start på söndagen då Sydney sprang 60m häck försök redan klockan 9. Vinst med tiden 9,27s och vidare till semi på placering. Semifinalen gick inte alls Sydneys väg då hon tjuvade ut sig.  Men det händer även den bästa (t.ex Usain Bolt i VM-finalen 2011). Var lugn Sydney, du har många mästerskap framför dig!
4x final på IUSM
2019-03-09 16:46
Under helgen arrangeras ungdoms-SM inomhus i den stolprika Westinghouse arena i Västerås. Åhus FIK har 5 grönsvarta atleter på plats för att göra upp med resten av den svenska ungdomseliten
Löpargrupper
Tre grönsvarta musketörer intog Bromölla
2019-03-09 15:02, Löpargrupper
En stundtals mycket kylig vind, duggregn skurvis och en flack bana som ibland gav visst lä men långt ifrån alltid. Så var de yttre förutsättningarna vid Maxilöpet i Bromölla denna lördag. Det var ibland så att arrangörsstabens funktionärer fick hålla i startbeachflaggorna annars blåste de omkull. Ca 70 löpsugna antog utmaningen och det skall de ha all heder av. TV - soffan och "Kollens" femmil var ju ett alternativ.
Veteraner
Veteran - SM i Malmö med grönsvarta inslag
2019-03-03 18:22, Veteraner
Årets inomhus - SM för veteraner arrangerades i Malmö och platsen för bataljerna var i vanlig ordning Atleticum, friidrottstemplet vid Baltiska Hallen. Klubben hade fem modiga, friska veteranfriidrottare på plats som fortfarande tycker att friidrott är balsam för själen (men kanske inte alltid för kroppen) och som kör sitt  lördagspass med stor entusiasm och ibland även supportade av sina barn.
Årsmöte 24:e mars
Nyheter från våra grupper
Löpargrupper, 02/03 17:37 
Resultattävlingar, 01/03 21:15 
Resultattävlingar, 26/02 22:33 
Resultattävlingar, 18/02 21:31 
 
Klubben är Vaccinerad!
Nya Regler!
Föreningsdagar
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott