Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS FRIIDROTT
Castorama
Välkommen till vår hemsida för Castorama
Castorama är en kastmångkamp där man tävlar i kula, spjut, diskus och spjut. Varje förening arrangerar sina egna deltävlingar och svenska friidrottsförbundet svarar för sammanställandet och uträknandet av de totala resultaten med utgångspunkt från inkomna resultatlistor.

Castorama omfattar både indviduella tävlingar för män och kvinnor samt en lagtävling. Varje deltagare har 4 försök. Det bästa resultatet i varje enskild gren ger en poängsumma som räknas ut via mångkampstabellen. Den samanlagda poängsumman för de 4 kastgrenarna läggs sedan ihop och ger en totalsumma för den aktive. 

Lagtävlingen baseras på den sammanlagda poängen för varje förenings 12 bästa deltagare oavsett kön. Endast aktiva som fullföljt tävlingen, dvs startat i alla fyra delgrenarna, får medräknas i laget.

 

Grenprogram och -ordning

 

Män: Kula/7.26, spjut/800, diskus/2.0, slägga/7.26.
Kvinnor: Kula/4.0, spjut/600, diskus/1.0, slägga/4.0.
Alla grenar måste avverkas i angiven ordning under en dag.

 

Åhus friidrottsklubb har under flera år varit en av de absolut främsta castoramaklubbarna i skåne. Detta hoppas vi att vi fortsätter vara och därför behövs just ditt medverkande i denna roliga tävlingsvariant! 

 

För mer information vänligen kontakta:

Mats Larsson, 070-3279266

Sverigesjua i Castorama 2017
2017-12-12 18:10
Den riksomfattande kastmångkampen Castorama har kommit till slutredovisningen för året och än en gång placerade sig "lilla Åhus" bland de 10 främsta klubbarna i Sverige. Strongt.....mycket strongt!!!
Just nu......Castorama - femma i Sverige
2017-10-10 10:37
Med bara två helger kvar av årets Castoramaperiod ligger Åhus FIK på en mycket överraskande och därtill hedrande femteplats i lagtävlingen.
Castoramasolen sken på nytt över kastarfolket
2017-10-01 14:53
Under söndagen arrangerades troligtvis den sista lokala Castoramatävlingen under 2017 på hemmaplan.
Än en gång var vädrets makter på sitt allra bästa humör (och framför allt de aktivas) bortsett från lite "sidokastvindar" i spjut.
Fjärde deltävlingen i Castorama avklarad
2017-09-23 14:42
Under lördagen avgjordes del 4 av årets Castorama på Åhus IP i mycket behagligt väder men dock ej hjälp av bärande kastvindar.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
 
 
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott