SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Friidrott
Styrelse
Nya riktlinjer
2020-11-24 19:45

Från friidrottsförbundet har man idag gjort vissa revideringar i sin skrivelse ang Corona-anpassad verksamhet. 

Nu är det följande som gäller vid träning för barn och unga födda 2005 och senare

 

  • Barn och unga i denna åldersgrupp kan fortsätta att träna i grupp. Träningsgrupperna bör dock inte vara större än 8 personer, exklusive tränare/ledare. Håll ihop grupperna under hela perioden. För yngre är gruppering efter skola lämpligt.
  • Om den ordinarie träningsgruppen är större än åtta personer ska en uppdelning ske innan träningens start, för att undvika trängsel vid samling och avslut. En större träningsgrupp bör alltså inte samlas vid början av träningen för att därefter delas upp i mindre grupper för passets genomförande.
  • Träningen ska i första hand bedrivas utomhus men kan för denna åldersgrupp även ske inomhus. För grupper som vanligtvis tränar i friidrottshall kan ett alternativ vara att helt eller delvis förflytta träningen till gymnastiksal för att avlasta de stora hallarna.
  • Vid träningen ska avstånd hållas till andra, och onödiga fysiska kontakter ska undvikas, t.ex. som att dela vattenflaskor och utrustning med andra.
  • Medföljande vuxna ska endast lämna och hämta barnet vid träning så att nya kontakter undviks. Vid inomhusträning ska lämning och hämtning ske utomhus.
  • Prova-på-verksamhet ska inte genomföras och mellanmål ska inte delas ut.

 
Följ oss på Facebook!
Tävlingsregler 2022
Klubben är Vaccinerad!
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott