SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Friidrott
Friidrottsskola
Att vara ledare på Friidrottsskolan
2020-06-18 20:00
Första veckan av årets Friidrottsskola på Åhus IP är till ända och vädrets makter har verkligen varit på Åhus FIK:s sida. Intresset att få deltaga har varit extremt stort och tyvärr har vi tvingats till ett intagningsstopp till viss del beroende på coronarestriktionerna.
Efter en veckas aktiviteter valde vi att intervjua några av ledarna om sina upplevelser och sin roll som "friidrottsinstruktör".

Hedda M 15 år - är ledare för andra året och har även erfarenhet som tränare i reguljära yngre grupper. Det positiva med sommarjobbet är:

- att se barnens utveckling
- att se deras glädje även om de har svårt att lyssna ibland
- roligast tycker nog barnen att höjd o längd är men även häck tycker de är kul

Filippa L 19 år - har inte varit friidrottsledare tidigare men har arbetat med barn med olika funktionsvariationer. Filippa upplever jobbet som ganska krävande och tycker att de små barnen ibland kan ha svårt att lyssna men hon kommer att ta med sig viktiga erfarenheter.

Linus 14 år - är första gången som ledare men har varit hjälptränare i reguljär grupp tidigare.
Han gillar att se barnen glada o hur de utvecklas.
Att få barnen att lyssna är en utmaning men han har en gedigen kunskap om olika grenar, multikonstnär som han är.

Joel 17 år - har aldrig varit ledare tidigare men jobbat som diskare på restaurang däremot. Tycker jobbet är både "skitkul", annorlunda och trevligt samtidigt som han tycker att han kanske borde inhämta mer kunskap om vissa grenar. Han är ju i huvudsak sprinter.

Sydney 16 år - som varit ledare tidigare och tycker jobbet är roligt där hon får träffa barn hon tränat tidigare men även nya barn som "säger snälla saker". Bra att lära sig ta ansvar inför kommande jobb.

Viktor 16 år - bl a hjälptränare i reguljära Hopp & Skuttgruppen. 
" I Friidrottsskolegruppen kan man göra flera olika saker då barnen är lite äldre. Viktigt att man är lite bestämd så att barnen lyssnar. Jag är kanske lite för snäll ibland. Bästa minnet hittills är nog killen som stannade kvar o fortsatte kasta spjut trots att tiden var slut.

Hampus B 27 år - "rektor"  eller "leader of the pack" med erfarenhet av barn på skola i olika funktioner. Arbetsuppgifterna är av övergripande karaktär där han måste se till att alla ledare måste ha "full koll" på sina uppgifter.
Dessutom ingår föräldrakontakter i arbetsbeskrivningen samtidigt som ett förtroende måste skapas till de övriga ledarna så att de inte känner sig övervakade. Detaljstyrning läggs åt sidan.

Dessutom jobbar Filippa S, Arvid J samt Gustav K på Friidrottsskolan men var på andra uppdrag dvs promenerade tillbaka med vissa barn till Fritids vid intervjutillfället.

Tänk på att värma upp innan "Små grodorna" så att ni undviker sträckningar o bristningar hrm, hrm.


//Mats L


 
Följ oss på Facebook!
Tävlingsregler 2022
Klubben är Vaccinerad!
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott