Kallelse till årsmöte 2024 - söndag 21:e april kl. 14:00
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Friidrott
Guld

Kraftmätningen – där laget går före jaget
2021-07-04 21:01

I Lund hade vi både ett flicklag och ett pojklag på plats för att som lag se hur bra Åhus står sig mot andra föreningar i Kraftmätningen. Vi hade 5 tjejer och 4 killar på plats. Och alla tävlade i 15 års-klass – alltså ungdomar födda 2006 och 2007 där man får komplettera med en född 2008, vilket vi gjorde i både pojklaget och flicklaget.

Tillsammans var de även ett mixat lag. Hur bra vi stod oss? Det vet vi inte i nuläget - men - alltså vilka grymma ungdomar vi har. Alla kämpade väl och många fick nya rekord med sig hem, både i sina specialistgrenar men även, då det är lagtävling och man måste köra lite grenar som man är mer ovan i, så kommer ju rekord på köpet – en del helt imponerande nya rekord.

 

De flesta genomförde i stort sett samtliga grenar, ev stod man över någon gren för att samla kraft. Och på detta var det dessutom stafett.

Tjejerna hade fem stycken i sin styrka, Nicole Björklund, Vera Frisk, Klara Israelsson, Embla Molin och Ella Törnblom. Sprintern Nicole hoppade stabilt i längd, sprang häcken mycket bra och fick dessutom köra båda kastgrenarna, kula och spjut, det sista gick riktigt bra. ”Förr körde jag ofta spjut, varför har jag slutat med detta?”, frågade sig Nicole som dessutom hade en nyckelroll i vårt stafettlag. Långdistanslöparen Ella Törnblom fick hoppa längd, stöta kula, springa stafett och hoppa höjd innan hennes paradgren kom, 800 m. Där la hon sig tillsammans med Linus Lindberg i täten direkt, före alla andra (totalt 15 löpare i heatet) och de två vann överlägset loppet, genom att turas om att dra i loppet som gick mycket snabbt, Ella kom i mål med tiden 2.39 min, Linus före med tiden 2.36 min. Allround Klara Israelsson körde de flesta grenarna (undantag höjd) och i 800 m hängde hon på Ella och Linus snabba öppnade, tufft och vågat, men höll inte hela vägen i mål, då benen stumnade men med fin sluttid och nytt personligt rekord 2.57 min, friskt vågat Klara! En annan allroundtjej är Vera Frisk som imponerade i både häck, längd och höjd, där 1.26 passerades. Vera tog också, med sista sträckan, stafettlaget (6*200 m) in i mål till en andra plats. Femte tjejen var Embla Molin, som bara tränat med oss några månader och nu gjorde tävlingsdebut med bravur, eller vad säga om över 24 m i spjut, 8.70m i kula och 3.93 m i längd!

 

Killarna hade tyvärr fått lite manfall pga av bl.a. sjukdomar, men fyra stycken kom till start. Linus Lindberg inledde starkt med nytt pers i spjut, bra bit över 36 meter. Linus genomförde samtliga sex grenar och tog även startsträckan i stafetten. Detta då Samuel Jönson efter att provat på spjut för första gången skulle värma upp inför häckloppet, men då fick känningar i baklåret och fick stå över resterande grenar undantag kula som han även genomförde, 8.60 m med stående sats. Ludvig Hallberg genomförde även han samtliga sex grenar och stafett och imponerade i det mesta, framför allt kula med 4 kg och 80 m häck med P15´s höjder. Ludvig tog 1.26 i höjd och gick även han ut grymt hårt i 800 m, nytt personligt rekord 2.59 min. Isak Hjelm fick också lägga till ett antal extra grenar i och med att laget decimerats. Och det är nyttigt att göra grenar utanför sin comfort zon, så som Isak känner sig trygg och är duktig på, så som spjut och kula. Men att även behöver springa häck, hoppa längd och höjd, genar som det var mycket länge sedan sist, kan vara tufft men också ge nya insikter. Isaks 1.46 m i höjd överraskade oss alla – i positiv bemärkelse

 

Så många grenar på en dag och i sådan positiv anda, det sker bara när det är lagtävling som gäller – för lagtävlingar är helt underbara. Hur bra Åhus FIKs resultat nu står sig för vidare kval – det får framtiden utvisa. Kvar är nu bara grym stolthet från oss coacher och föräldrar. Och kanske ska några lägga till någon nyinspirerad gren till Sommarspelen?

 

Resultat »

 

Sammanställning

Klubb Mixat Flickor Pojkar
IFK Lund 19 264 8 542 7 234
Åhus FIK  13 901 6 058 5 324

 

 

//Kerstin 

 

 


Nyhetsarkiv
IUSM dag 12022-03-12 22:35
 
Följ oss på Facebook!
Kallelse till årsmöte
Regelboken 2022
Regeluppdateringar
Klubben är Vaccinerad!
Idrott i Elitklass
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott