Kallelse till årsmöte 2024 - söndag 21:e april kl. 14:00
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Friidrott
Guld

VU - spelens dag 2 hade flera VU - debutanter från Guldgruppen
2021-07-10 18:30
Foto: Pär B, Patrik H, Målkameran

Världsungdomsspelens andra dag hade ett rikare tävlingsutbud än den första även om årets coronaanpassade version inte på långt när kan mäta sig med grenutbudet normala år.

 

Tävlingshungern är stor o när anmälningslänken öppnade för ett par veckor sedan landade nära 1000 anmälningar första minuten. Hur nära var kraschen?

Årets version har 2419 starter fördelade på drygt 1300 deltagare. En av dessa deltagare var i F13 Elvira Helgesson som tog sig till final som nr 7 i längd bland över 40 startande. I finalen blev det plats 9 med ett "bästahopp" på 4.94 m vilket är hennes näst bästa resultat någonsin. Även 200 m stod på programmat denna lördag. Elvira sprang i det andra av fyra heat som hon vann mycket klart med tiden 28.37 sek vilket var "pärs" och en sammanlagd sjundeplats. Strålande och ett bra jobb av sprintercoach Sara o hoppcoach Magnus J.

 

Även Oskar Nilsson i P15 tävlade denna lördag. Oskar har kanske inte riktigt samma tävlingsvana som Elvira men har lagt/lägger ner tid även som assisterande tränare i de yngre grupperna. Oskar började dagen med diskus och kastade som bäst 24.08. Även stav var på programmet vilket gav 2.16 m efter ett riktigt bra hopp. Sedan tilltog regnet och 2.36 m blev för mycket. Mao Göteborg gjorde skäl för ryktet om att det oftar regnar där.

 

Vårt tillskott från HAIS Ludvig Hallberg -08 deltog idag i längd med resultatet 3.83 m och är flitigt i elden under helgen och då i hoppgrenarna.

 

Den spjutkastande medeldistansaren Linus Lindberg -06 dubblerar denna helgen med såväl spjut idag som 800 m under söndagen.

Att kasta spjut på Ullevi kan vara förrädiskt med lynniga vindar. Linus resultat idag på 31.90 m är en bit från nysatta "pärset" och Spjutcoach Janne får göra en utvärdering på måndag.

 

Nicole Björklund F15 tävlade idag i stav. En vansklig gren i fuktig väderlek och Nicole fick det inte riktigt att stämma denna regniga dag utan rev ingångshöjden. Förhoppningsvis knyter hon näven o kommer igen på 300 m i morgon.

 

Hedda Månsson -05 är en förhållandevis tävlingsflitig tjej som genom åren experimenterat med olika grenar för att hitta den optimala varianten. Denna säsongen testar hon 300 m häck där hon förhoppningsvis har viss nytta av tidigare medeldistansträning. I dagens lopp sprang hon i heat tre o fick tiden 54.70 sek vilket är OK och kan pressas ytterligare.

 

Sammanfattningen för Guldgruppens förstadag på Ullevi kan uttryckas vid mycket nyttig erfarenhet med sig hem som bl a nya okända motståndare att fightas mot, konsten att vara starkare än vädret samt några riktigt bra resultat o placeringar.

 

/Mats L med benäget bistånd av Patrik H, Pär B


Nyhetsarkiv
IUSM dag 12022-03-12 22:35
 
Följ oss på Facebook!
Kallelse till årsmöte
Regelboken 2022
Regeluppdateringar
Klubben är Vaccinerad!
Idrott i Elitklass
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott