Kallelse till årsmöte 2024 - söndag 21:e april kl. 14:00
Åhus Friidrott
Röda

Nytt klubbrekord av Samuel på 300m
2021-06-20 17:51

Cirkus friidrott rullar vidare och under lördagens värmebölja arrangerade anrika IK Finish tävlingar i Vellinge. Ett fåtal aktiva var på plats och representerade grönsvart, men det gjordes verkligen med bravur!

Först ut var guldgruppens Tea Persson Kruse i F15 80m. Hela sexton tjejer sprang och bland dem blev Tea åtta på tiden 11.35s, snyggt! Med mer blockträning och tävlingsvana kommer det gå ännu fortare, var så säkra.

Näst på tur var Samuel Jönsson i P15 80m. Två snabba lopp, båda gångerna under sitt PB. Försöket sprangs på 9.21s och i finalen blev det supersnabba 9.06, men tyvärr för mycket medvind (max + 2.0 vind). Finalen gick verkligen rysligt fort som vanns av MAI:s William Trulsson på 8.92s. Edvin Assarssons (Eslövs AI) skånska rekord på 9.07s underskreds alltså av två stycken idag. Samuel sprang sedan 300m och vilket lopp han gjorde! Med ledning från start till mål vann Samuel med hela 4 sekunder på tiden 36.92s vilket är en förbättring av hans personliga- och tillika klubbrekord med 16/100-delar.

Hannah Hansson- 00 passade på att springa 100m i KS. Resultatet skrevs till tiden 12.95s trots lite miss i starten. Tiden innebär nytt årsbästa med 21/100-delar och bra svar på att de tekniska bitarna börjar falla på rätt plats.

Numera Växjöbaserade Sydney Karström- 04 visade idag stigande form efter en längre period med skador. I höjd blev det nytt SB efter att ha klarat 1.58m och i kula blev det 12.71m.

Under söndagen så var Lukas Lindbladh- 04 inbjuden till en släggtävling i Malmö med delar av den skånska eliten. En nervös Lukas inledde lite svajigt men så i sista fick han iväg släggan 43.14m, vilket är klart godkänt! Extra tack till Kyllan Quick och Thea Löfman för hjälp med coachningen.

På onsdag/torsdag så blir det tävling igen och då i Lund. Flera aktiva från de två äldsta grupperna är på plats för att mäta sina krafter.