SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Friidrott
Löpargrupp Yngre
Arvid "pärsade" i Bannister (Gbg)
2024-02-06 20:30
Bild: Magnus J

Under tisdagskvällen arrangerade Göteborgsklubben Sävedalens AIK i vanlig ordning ett medeldistanslopp på 800 m kallat Bannister. Tävlingen avgjordes i ärevördiga Friidrottens Hus i samma område som Slottskogsvallen o Frölundaborg. Ett område som i sommar kommer att invaderas av tävlingshungriga veteraner i samband med VM för just veteraner.

Att vara medeldistanslöpare under inomhussäsongen speciellt om man är i en utvecklingsfas kan vara en grannlaga uppgift. De aktuella tävlingarna är inte så många och det får inte "gå för långsamt eller för snabbt" i heaten så det gäller att hitta tävlingar med passande motstånd.

 

Tävlingen "Bannister" har fått sitt namn från den brittiske löparen Roger Bannister som var förste man under 4 min på en mile - dvs 1609 m. Detta skedde i Oxford 1954 och det är ett utmärkt sätt att hedra honom genom att döpa ett lopp just efter hans prestation.

 

I Göteborg denna kväll var det inte en "drömmil" som arrangerades utan 800 m för både tjejer o killar. Vi har tidigare haft Mikel Månsson -07 tävlandes inom "Bannisterarrangemangen" men en ryggskada satte tyvärr stopp denna gång så vårt hopp stod till "Smällkaramellen från Pallasspelen" - Arvid Jiwestam -04 där han som bekant satte ett sjudundrandes PB på 1500 m.

 

Dagens tävling hade lockat totalt 41 löpare - 21 tjejer och 20 killar - med en hel del intressanta o lovande namn dock mest från Västsverige. Var väl så att Åhus o Spårvägen var de exotiska inslagen. Det är nyttigt för våra aktiva att möta nytt motstånd och ovana miljöer. Ingen blir unik i en garderob!

 

Kanske pappa och tf coach Magnus passade på att vara extra uppmärksamma på miljö, starters etc med tanke på VVM I sommar...eller? Slottsskogen sommartid är en fantastisk oas.

 

Tack vare en del återbud fick Arvid springa i A - heatet och där höll "haren" ett vasst tempo och Arvid fick upp till bevis "på studs". Lite knuffar redan efter ca 125 m och ett o annat snedsteg. Ett mycket bra tempo av täten gjorde att fältet spreds ut och Arvid fick verkligen kämpa. Om det lönade sig? Förvisso plats 5 i heatet men ett snyggt inomhuspärs via 1.56.57 min. Således lönade sig  kvällen och JSM - biljetten bör vara i hamn. Dessutom mycket mycket erfarenhet med sig i bagaget som t ex  lång resa, tufft tempo från början och löpstarka motståndare. Dvs ingen promenad i parken!!

 

//Mats L

 


Nyhetsarkiv
San Silvestre de Zegema2019-01-01 11:40
 
Följ oss på Facebook!
Regelboken 2022
Regeluppdateringar
Klubben är Vaccinerad!
Idrott i Elitklass
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott