Kallelse till årsmöte 2024 - söndag 21:e april kl. 14:00
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Friidrott
Löpargrupp Yngre

Kullamannen Trail 2018 - en utmaning värd namnet
2018-11-08 18:38
Vi har hört talas om detta arrangemang tidigare men när vi nu så här i efterhand fick info om alla varianter som tre av våra veteraner valde mellan och sedan utsatte sig för blev vi smått chockade. Kanske inte över deras prestationer men över de tävlingsalternativ som de valde bort klokt nog
Den mastigaste varianten var Kullamannen Ultra 100 miles men mjukare (hrm) alternativ som Kullamannen Dödens zon (22 km) och Kullamannen Dubbeldöden samt Kullamannen Svart fanns också som alternativ. Vi pratar dessutom om Kullaberg i nordvästra Skåne som skiljer sig avsevärt från Kristianstadsslätten  avseende såväl underlag som höjdskillnad. De som valde 100 miles startade på fredagsmorgonen i Båstad via Norrvikens Trädgårdar - Hovs hallar -Torekov - Ängelholm - Arild - Kullens Fyr - Mölle och kom i mål på lördagsmorgonen.

Våra veteraner och tillika tränare som valde "Dödens zon" över 22 km - som i Australien beskrevs som  "This was a monster a slayer of strong men and women" - gjorde fantastiska insatser enl:

Ola Cedergren - 2,10,18 tim - plats 31
Pontus Nilsson - 2,21,26 tim - plats 81
Roger Szymasko - 2,44,04 tim - plats 299

Banan var teknisk, varierad och svår som inte lämnade någon oberörd och gav minnen för livet. Vi får hoppas att kommande Florens Maraton blir en behagligare upplevelse för Pontus Nilsson


Mats Larsson


Nyhetsarkiv
San Silvestre de Zegema2019-01-01 11:40
 
Följ oss på Facebook!
Kallelse till årsmöte
Regelboken 2022
Regeluppdateringar
Klubben är Vaccinerad!
Idrott i Elitklass
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott