Kallelse till årsmöte 2024 - söndag 21:e april kl. 14:00
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Friidrott
Löpargrupp Yngre

Från Kronoskogen till Richmond, Virginia
2018-11-22 17:03
Många löpare såväl motionärer som elitlöpare har testat såväl Kronoskogens stigar som Elljusspåret vid Åhus Camping.
Vissa av dessa har dessutom testat olika lopp eller Trailvarianter såväl inom Sverige som "ute i den stora världen"
En löpare - som vi fortfarande betraktar som grönsvart - är Tilda Helgesson som efter många löprundor i Espet under sin grundskoletid fortsatte sina studier på Löpargymnasiet i Sollentuna. Löpargymnasiet är fullt jämförbart med den NIU - variant i friidrott som startar upp i Kristianstad ht - 2019. Via scholarship baserat på bra tävlingsresultat under gymnasietiden fortsatte Tilda sedan till USA för collegestudier som bedrevs vid universitetet i Jonesboro, Arkansas.

Efter avslutade collegestudier började Tilda jobba inom den sektor hennes studier bedrivits men löpningen utanför collegegruppen blev lite annorlunda och på obekväma tider. Trots vissa omställningsbesvär dyker hon upp då och då i resultatlistorna "over there" och ibland på riktigt bra tider. Nu senast (10 nov) avverkade hon ett halvmaraton i Richmond, Virginia. En halvmara med mycket deltagare och med "hög status" där hon sprang på 1,20,44 tim vilket var "pärs" med 6 min och tiden innebar plats 20 och enl henne själv var loppet "asjobbigt" men hon var jättenöjd. Tiden placerar henne på plats 21 på den svenska topplistan i halvmaraton av i år, platsen bakom den inte helt okända Malin Ewerlöf. 

I helgen väntar som vi tidigare berättat såväl Kristianstad Trail som Florence Marathon för en del av våra tappra löpare och vi får hoppas att vädergudarna vaknar på rätt sida


Mats Larsson


Nyhetsarkiv
San Silvestre de Zegema2019-01-01 11:40
 
Följ oss på Facebook!
Kallelse till årsmöte
Regelboken 2022
Regeluppdateringar
Klubben är Vaccinerad!
Idrott i Elitklass
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott