SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Friidrott
Löpargrupp Yngre
Bra grönsvart bredd och spets i Bromölla
2022-05-08 17:05
Foto: Alexander Nertlinge Asp, Stefan Sandström Kb

Äntligen är våren här på riktigt och med den Humlestafetten i Bromölla. I år hade klubben med hela fyra lag och det resulterade i både pallplats, stärkt klubblagsanda och stor rörelseglädje samt en hel del överraskande individuella prestationer.

Vårens upplaga av Humlestafetten hade samlat knappt 40 lag fördelat på en Öppen klass o en Företagsklass. Sex sträckor per lag enl 2 x 6.5, 4.5 och 2.5 km. Start och mål mitt inne i Bromölla dvs Bruksparken.

 

Våra fyra lag hade följande sammansättningar:

 

Åhus FIK tjejer med löpcoach Emma + sina adepter Amanda, Selma, Ella, Vera, Filippa,

Åhus FIK killar 1 - "löpsatsande killar" a la Arvid, Mikel, Gabriel, Linus, Jim, Fabian

Åhus FIK killar 2 - en löpglad mix med Per D, Jeppe D, Joel, William, Erik L

Åhus FIK veteraner - Stoffe, Henke, Johan S, Oskar E, Jörgen

 

Samtliga dessa grönsvarta lag lät såväl motståndare som funktionärer och publik förstå att i Hanöbuktens pärla där gillar man löpning. Mycket modiga o friska insatser, ibland kanske på gränsen, av samtliga aktiva trots tuffa träningspass o tävlingar de senaste dagarna.

 

När sista stafettpinne levererats till tävlingssekreteriatet kunde vi konstatera:

Veteraner tvåa (rutinerade veteranlöpare)

Killar lag 1 fyra (yngre löpare)

Killar lag 2 plats 8 (långsprinters)

Tjejer plats 11 (yngre löpare)

Således fyra lag bland de 11 första!!!

 

Tyvärr kan vi inte dissekera fram tjejernas plac med bara rena tjejlag men vissa individuella sträcktider av tjejerna var riktigt bra. Några av killarna låg också i topp på resp sträcka och här pratar vi riktigt bra tider.

 

Förhoppningsvis gav denna dag en särskild kick i form av utvecklad laganda, lojalitet, juste inskolning av nya aktiva och allt med målet att hantera kommande seriematcher o stafett - SM på bästa möjliga sätt. Humlestafetten kan ha varit ett bra verktyg.

 

Som extra föreställning fick vi även se ytterligare en show då Jesper klarade av Rebel parks ninja utmaning med hoppande chins. Även Arvid J kramade fram en friplåt till okänt arrangemang någonstans i världen genom att hänga i över 100 sek.

 

Så Göteborg o Täby...nu kommer vi!

 

//Mats o Alexander


Nyhetsarkiv
San Silvestre de Zegema2019-01-01 11:40
 
Följ oss på Facebook!
Tävlingsregler 2021
Klubben är Vaccinerad!
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott