SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Friidrott
Löpargrupp Äldre
Löparnas tid är NU!
2023-10-01 14:41

Arenasäsongen är i princip slut så när som kastarfolket som har sin Castorama några veckor till och där Grönsvart ännu så länge tillhör Topp 10 i Sverige.

 

Dock väntar en mycket spännande tid för våra löpare och då pratar vi främst om fyra veckor fr o m okt månad...och den började alldeles utmärkt redan den 30 sept.

 

Råbelövsjön runt, en 18.3 km synnerligen tilltalanda "runda" hade Grönsvart besök via veteranerna Johan Svaxen, Stoffe Danarö och oldmeister himself Pär Dreifaldt och Pär Björklund som alla kämpade väl i den besvärliga vinden.

 

Besök o besök...var väl nästan så att besöket var så snabbt att det knappt märktes. En strålande insats och jätteroligt att våra veteraner på nytt tänt till. Se upp Halmstad o Terräng - SM.

 

Titta o njut:

1 - Johan Svaxen 1.08.24 min

4 - Stoffe Danarö 1.12.20 min

13 - Pär Dreifaldt 1.20.26 min

23 - Pär Björklund 1.27 min

 

Med risk för ryggskott bugar vi oss djupt.

 

Göinge Spring hette lördagens arrangemang i Hässleholm med bl a  Göta IS som delarrangör. I en "barnbänlig" variant utan tidtagning över 1 km och med blandat underlag "vann" Carl o Annie Hallberg resp klass. Bästa belöningen var nog ändå samtalet med fd storlöparen Dan Glans.

 

Framöver väntar:

- Göingefejden 15 okt

- Åhus Trail Run 21 okt

- Terräng SM Halmstad 21 - 22 okt

- Luciastafetten Råby 3 dec

 

I tidigare reportage har vi talat om kastarfolkets övningar och i detta om löparna som varken bryr sig om ålder, väder eller vind.

Ett samhälle med en hårt belastad offentlig sjukvård borde betydligt oftare ge sin uppskattning åt de som bedriver en icke åldersbegränsad friskvård eller idrott oavsett inriktning och skapa de förutsättningar som behövs för att säkerställa kvalitet och säkerhet. Detta borde vara en självklarhet men är tyvärr inte så.

 

//Mats L

 
Följ oss på Facebook!
Regelboken 2022
Regeluppdateringar
Klubben är Vaccinerad!
Idrott i Elitklass
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott