Kallelse till årsmöte 2024 - söndag 21:e april kl. 14:00
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Friidrott
Löpargrupp Äldre

Snyggt av grönsvart på Råbelövsjön runt
2020-09-19 19:36
I ett härlig höstväder genomfördes Råbelövssjön runt på lördagseftermiddagen. Av det maxtak på 50 st deltagare var hela 10%, dvs 5 st, grönsvarta atleter. Ett varv runt sjön mäter 18,3 km och det är ganska flack bana men några backar utmanar löparna.
Oskar Ekberg hade siktet inställt på en bra placering och la sig i tätklungan från start. Tempot var dock i högsta laget. Efter en mycket snabb första mil tappade Oskar något på slutet men nådde en mycket fin 5:e plats med tiden 1:12. Övriga löpare från Åhus var mycket jämna och tre löpare kom i mål inom 35 s på plats 9, 10 och 11. Snabbast av dessa tre var Per Dreifeldt på 1:19. Erik Månsson lyckades pressa sig under 1;20 med 8 s marginal efter en snabb avslutning de sista kilometrarna. Patrik Helgesson kämpade också på slutet men missade 1:20 gränsen med 1 s. Revansch nästa år? Roger Szymasko kom i mål några minuter senare på plats 17. Alltså samtliga grönsvarta hamnade i den första tredjedelen av resultatlistan. 
Snyggt jobbat!


//Erik Månsson

 
Följ oss på Facebook!
Kallelse till årsmöte
Regelboken 2022
Regeluppdateringar
Klubben är Vaccinerad!
Idrott i Elitklass
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott