Kallelse till årsmöte 2024 - söndag 21:e april kl. 14:00
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Friidrott
Svenska Friidrottscupen Division 1 Södra

Svenska Friidrottscupen till Krstd IP
2023-05-12 10:45

På Kristi Himmelfärdsdag dvs på torsdag den 18 maj arrangeras seriematch i Svenska Friidrottscupen div I södra på Kristianstads IP för både damer och herrar. Huvudarrangör är således Åhus FIK och har som delarrangörer IFK - lagen Lund o Helsingborg.

En seriematch i friidrott ser i princip ut som den sk "Finnkampen". Dvs man tävlar i lag och i detta fallet en aktiv/gren och lag. Poäng räknas utiffrån placeringen i resp gren.

 

Grenutbudet utslaget över två matcher är i princip komplett där t ex alla hopp - resp kastgrenar roterar i utbudet. Så gör även vissa löpningsvarianter. Endast fem aktiva/klubb får dubblera så det gäller att klubbarna har en hyfsad bredd och inte bara satsar på "stjärnorna".

 

Deltagande lag tjejer:

Åhus FIK

IFK Lund

IFK Helsingborg

IFK Göteborg

Ljungby FIK

Lerum FI

Sävedalen AIF

 

Deltagande lag killar

Åhus FIK

IFK Lund

IFK Göteborg

Lerum FI

Ljungby FIK

Linköping

 

Beträffande de grönsvarta lagen genomgår tjejlaget en kraftig föryngring och det skall bli spännande att se hur de klarar det utökade ansvaret. Angående killarna så är årets tänkta uppställning mer rutinerat med inslag av bl a veteranerfarenhet varför målet om inte i det blå så på vägen dit i alla fall. Vi återkommer med laguppställningarna.

 

Så pricka in tors em i kalendern med start kl 1245 på Krstd IP. Långtidsprognosen spår

+ 18 grader och sol!!!

 

Jaget är inget Jag,  förrän Jaget får ett Du!!

 

//Mats L

 
Följ oss på Facebook!
Kallelse till årsmöte
Regelboken 2022
Regeluppdateringar
Klubben är Vaccinerad!
Idrott i Elitklass
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott