SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Friidrott
Välkommen till Åhus Friidrott!

Genväg till statistik

Beställ föreningskläder

Vill du bli medlem?

Trevlig Midsommar med uppdaterad Topp 25
2022-06-23 16:07

Det har nu gått drygt två veckor sedan vi presenterade Topp 25 förra gången. Ett antal tävlingar har passerat och VU i Göteborg var en av dem.

 

Vi hade ett 15 - tal på plats som i tufft motstånd tog chansen att klättra på rankingen. En ranking som nu bär tydliga spår av VU.

Stilig VU - avslutning
2022-06-19 20:35
Foto: Roger S, Lottie K - P, Magnus J

Så var festen slut. I tre dagar har över 2660 friidrottare från olika håll på denna jord mätt sina krafter med varandra i olika grenar. Kanske t o m kunnat eller hunnit utbyta några ord om friidrotten på Island eller i England.

 

Så Göteborg är bra på detta också, dvs arrangera mastodonttävlingar. Det är således inte bara Nationalteatern, Lotta på Liseberg eller Avenyn som gäller och grönsvart gillade detta vilket framgår av resultaten.

Blandad kompott VU - dag 2
2022-06-18 20:25
Foto: Erik M, Elin B, Ghita H, Susanne L, Tony J, Eva S, Lottie K

Det var en gedigen skara grönsvarta som mötte upp den andra tävlingsdagen av tre. och det var ett fullspäckat program. Såväl hoppare som löpare och kastare var på plats och Ullevis båda raksträckor var tvingade att användas för sprintloppen vilket ju ibland kan spela lite spratt med motvind på ena rakan o medvind på andra.

 

Totalt 11 grönsvarta atleter visade upp sina friidrottskonster med den äran och stärkte  varumärket Åhus som nu Absolut inte är bara Ottoglass.

Samuel o Mikel kanonstartade VU dag 1
2022-06-17 20:20
Foto: Erik Månsson, Tony Jönsson och Mia Månsson

Så är den då äntligen igång, Sveriges i särklass största arenatävling med över 7000 starter från många olika länder, inte bara de nordiska. En tävling av denna omfattning kräver en perfekt organisation, positiva atleter med supporters och en formtoppad Per Crona.

 

Dagens grönsvarta gäng gjorde en utmärkt insats och visade att Makrillerna o GAIS klubbfärger passar väl så bra på friidrottsgänget från Hanöbuktens pärla....Åhus FIK.

Världsungdomsspelen nästa
2022-06-16 18:15
Foto: diverse bildkreatörer

Fredag, lördag och söndag fylls Nya Ullevi av tusentals friidrottare från 12 år och t o m seniorer för att tillsammans med även atleter från delar av övriga Europa mäta sina krafter.

 

Detta är utan tvivel ett arrangemang som tävlar om epitetet "Häftigaste friidrottstävlingen under året". En fantastisk arena och en proffsig organisation samt mer eller mindre bekanta motståndare och....grönsvart är på plats.

Att våga bli trött?
2022-06-15 11:00
Diverse bildkonstnärer

Varför väljer vissa helt frivilligt att bli trötta?

Frågan kan vara berättigad om man noterar det stora intresset för olika fysiska utmaningar som arrangeras runt om i vårt avlånga land

 

Fantasin är stor och intresset i många fall ännu större. De olika Trailvarianterna har kommit för att stanna och även i grönsvart har den fått fäste.

Friidrottsskola
Äntligen – Åhus Friidrotttsskola är åter igång
2022-06-14 21:53, Friidrottsskola

Nu är det sommar igen och äntligen har Åhus friidrotts sommarskola börjat. 

Åhus Friidrott på C4 - lägret
2022-06-14 16:00
Foto: Mats, Amanda, Lia

Ännu en sommar med friidrott på kommunens mycket populära C 4 - läger.

En lägervariant som stått som modell för många andra kommuner och i år är lägret tillbaka utan pandemirestriktioner.

Grönsvart löparchock i Höör
2022-06-13 22:47
Bildfantom: Magnus Jiwestam

Under måndagskvällen arrangerades DM på 2000 och 3000 m på Jeppavallen i Höör. Att få de skånska friidrottsklubbarna att engagera sig i de olika DM - tävlingarna är och har varit en grannlaga uppgift i många år. Höör IS skall ha en eloge för sin tapperhet och sitt tålamod.

Friidrottsskolan 2022
 
Följ oss på Facebook!
Tävlingsregler 2021
Klubben är Vaccinerad!
Låna klubbens släp?
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott