SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Friidrott

Intresseanmälan

Anmäl ditt intresse om du vill bli medlem i vår förening

Castorama
Castorama och Greve Atletik på helgens program
2023-09-20 11:15, Castorama

Ännu är inte säsongen inom arenaidrotten slut. Fortfarande finns det aktiva som tycker sig ha mera att ge och därför tar tillfällena i akt såväl på hemmaplan som i vårt rödvita grannland.

Hela Skåne, deltävling 1
2023-09-20 11:08
Foto: Tove Ljungars

”Hela Skåne” är ett koncept som initierats av Skånes Friidrottsförbund. Det går ut på att träningsgrupper i två geografiskt närliggande klubbar samarbetar och turas om att anordna varsin deltävling.

 

Under tävlingarna får de aktiva prova på att tävla under lite mjukare former då de varken tävlar individuellt eller klubb mot klubb utan tillsammans mot ett uppsatt mål. Tillsammans ska de aktiva springa, hoppa och kasta så långt och högt som möjligt. Alla kan vara med och bidra!

 

Åhus Friidrott samarbetar med KFUM och på tisdagskvällen arrangerade Åhus friidrott, deltävling 1 på Kristianstads idrottsplats.

Lila (2009 - 2010)
Efterlängtad tävlingshelg
2023-09-17 23:07, Lila (2009 - 2010)
Foto: Linda Dalholm, Anders Olivestedt

Så var det åter dags för Götalandsmästerskapen. Denna gång i Trollhättan där många stora kändisar har börjat sin karriär, bland annat självaste Nils van der Poel är uppvuxen här. Måhända kanske han hade Peter Lemarc i sina lurar under sina pass som också är annan stor profil från metropolen. Tyvärr, men inte så konstigt denna tid på året så hade vi lite bortfall med sjukdomar men ungdomarna på plats var grymma och gjorde sitt bästa utifrån sina förutsättningar.  

Castorama
Hemvändartouch på dagens Castorama
2023-09-16 16:15, Castorama

Idag lördag var det dags igen för ännu

en omgång av höstens stora begivenhet för Sveriges kastare nämligen Castorama o denna gång på Kristd IP.

 

Strålande septemberväder stimulerade kastarna till fina resultat trots att de inte hade någon träningscamp i ryggen.

Nya utmaningar till helgen
2023-09-13 10:12
Edsborgs IP, Castorama av den 10 sept -23

Ännu är inte utomhussäsongen över för våra friidrottare. Kommande helg väntar både Götalandsmästerskapen (GM) och ytterligare en deltävling i Castorama.

 

Platserna för dessa utmaningar är Trollhättan resp Krstd IP och även om det inte är aktuellt med förköp väntas hyggligt med folk.

Röda (2004 - äldre)
Ytterligare kastframgångar bl a
2023-09-10 19:30, Röda (2004 - äldre)
Foto: Roger Szymasko, Johan Sjunnesson

Möjligen, möjligen var det säsongens sista traditionella arenatävlingar som arrangerades i Lund o Karlskrona under söndagen. Då bortser vi från Götalandsmästerskapen i Trollhättan för 13 - 14 åringar kommande helg.

Castorama
Stafetthelgen blev Kastarhelgen
2023-09-10 16:35, Castorama
Foto: Jenny Hallberg

Då Stafett - SM brottades ner av elaka virus tog kastarna vara på chansen att visa upp sina färdigheter via Castorama samt DM i kastmångkamp för veteraner.

 

Med andra ord goda surrogat för det uteblivna mästerskapet i Södertälje. Vädret var på sitt allra bästa humör och bidrog till de justa resultaten liksom sköna toner från Carla Olson.

"Elake Virus" stoppade Grönsvarts Stafett - SM
2023-09-08 10:16

Nu i helgen är det Stafett - SM i kringlornas stad - Södertälje. En kollektiv avslutning på utomhussäsongen som brukar vara en juste belöning.

Röda (2004 - äldre)
Stafett - SM o Castorama - Helgens utmaningar
2023-09-06 07:00, Röda (2004 - äldre)

Kommande helg är det på nytt dags för grönsvart att tävla på mästerskapsnivå. Stafett - SM är tävlingsformen och dessutom kör Castorama sin andra deltävling på hemmaplan.

Castoramadags!!
Vi fyller 25 år, det vill vi fira!
 
Följ oss på Facebook!
Tävlingsregler 2022
Klubben är Vaccinerad!
Idrott i Elitklass
Låna klubbens släp?
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott