SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Friidrott

Intresseanmälan

Anmäl ditt intresse om du vill bli medlem i vår förening

Superresultat av grönsvarta löpare - uppdaterad version
2023-11-26 18:50

Då var det dags för en av höstens stora fysiska utmaningar i form av Kristianstad Trail med anrika Härlövs IF som arrangör.

Platsen var välkända Bockatorpet strax utanför Önnestad.

Tre olika sträckvarianter fanns nämligen 5 km, 12 km och 25 km i en omväxlande o tuff terräng som ställde krav på löparna. Inget fönstershoppartempo var alternativet.

Lila (2009 - 2010)
Äntligen premiär
2023-11-25 21:04, Lila (2009 - 2010)
Foto Christoffer Danarö, Anders & Pella Olivestedt

I den mycket fina arenan Tresteget var det dags för första inomhustävlingen när Julbocksspelen gick av stapeln.

Löpar och ledarträff i Helsingborg den 18:e november.
2023-11-21 19:22
Once upon a time

Under lördagen bjöd Skånska Friidrottsförbundet in till löparträff, följt av Skånes friidrottsgala och några nyttiga föreläsningar av några av idrottens stora namn. 

Lila (2009 - 2010)
Lila gruppen på träningsläger!
2023-11-19 13:45, Lila (2009 - 2010)
Foto: H Dahlerus

Första träningslägret som inte är en tävling för lila gruppen hamnade på Bosön. Alla har varit rejält taggade för att åka och för att få ihop resan ekonomiskt har det sålts kryddor, olivolja, parmesanostar och stått på loppisar i Åhus-parken.

 

Ledarna Foffe, Fia och Helena körde sexton aktiva i minibussar upp till Bosön på Lidingö.  Avfärd tidigt fredag morgon för att hinna till första träningen där Christoffer hade engagerat sin forna sprinttränare Anders Perswalld för ett inspirerande grenspecifikt sprintpass. Fokus på löpsteget, 70% framför och 30% bakom kroppen, snabba löpsteg med förspänning i fötterna och sprintstarter med startblock.

Höstens kommande utmaningar
2023-11-15 17:00

Träningen inför den kommande inomhussäsongen och diverse utmaningar i naturen är i full gång. Parallellt planeras för vissa gemensamma träningsläger under våren och dito serielagssammansättningar. Även egna arrangemang som Åhus Indoor är I startblocken.

 

Minispelen
Åhus Minispelen 2023
2023-11-12 15:48, Minispelen
Foto: Therese Viltback

Idag gick Minispelen av stapeln, som alltid på farsdag!

 

Årets upplaga bestod av ca 65 deltagare och deras föräldrar från klubbarna KFUM Kristianstad, Simrishamns AIF, Hässleholm AIS, FK Athlet och Åhus FIK. Många deltagare tävlade för allra första gången.

 

Grenarna bestod av löpgrenarna 60 meter och 60 meter häck, hoppgrenarna höjdhopp, längdhopp och tresteg samt kastgrenen kula. Alla grenar fick göras så många gånger som helst och helt utifrån egen förmåga, syftet är att det ska vara roligt och uppmuntra till att våga prova på att tävla i friidrott. Som avslutning körde vi en gemensam kurir-stafett med blandade åldrar och pojkar respektive flickor starkt påhejade av alla föräldrarna.  Om det gjordes en hopp-, en löp- och en kastgren så fick man en Minispelen-medalj i slutet på dagen.

Åhus FIK 25 År
2023-11-05 16:32
Foto: Sara Ahlberg

1998-11-03 2023-11-03

 

Åhus friidrottsklubb är en idrottsförening som firar sitt 25-årsjubileum. Under de senaste 25 åren har klubben spelat en viktig roll i att främja friidrott och idrottsglädje i Åhus och dess omgivningar. Klubben har erbjudit möjligheter för människor i alla åldrar att delta i olika friidrottsevenemang och träningar.

Genom att arrangera tävlingar, träningar och andra evenemang har Åhus friidrott bidragit till att utveckla talanger och främja en hälsosam livsstil. Klubbens engagerade tränare och ledare har arbetat hårt för att stödja och utbilda idrottare på alla nivåer, från nybörjare till elit.

Under åren har Åhus friidrott även skapat en gemenskap där medlemmarna kan dela sin passion för friidrott och bygga vänskap och samarbete. Jubileet är en tid att reflektera över klubbens framgångar och prestationer, samt att se fram emot framtida utmaningar och möjligheter.

Grattis till Åhus friidrott på 25-år dagen! Hoppas Åhus friidrott kunna inspirera och främja friidrott i många år framöver.

Firandet gjordes den 24 september när vädret fortfarande var varmt o soligt. Dagen började med att Pierre Månsson som förälder i många år i föreningen höll tal. Därefter berättade Nisse Ivarsson hur Åhus friidrott startade och sen avslutade talet med Ann-Christine Björklund, ordförande hur nuläget är och hur vi vill jobba framåt. Sen var det dags för aktiva, föräldrar tävla mot varandra och ihop. Och det bjöds på stafett, längd och kula. Dagen till ära bjöds det på korvgrillning och fika.

 

Tack till alla som ville dela detta med oss.

 

Styrelsen

Utomhussäsongens sista Topp 25
2023-10-27 20:00
Diverse bildkreatörer

I och med helgens avslutande Castorama kan vi sammanfatta utomhussäsongen rent statistiskt vad gäller ungdomar fr o m 14 år och till 35 år. Därefter finns det veteranstatistik som vi kommer att återkomma till.

Castorama
Åter Sverige - 9:a i Castorama
2023-10-25 09:00, Castorama
Div bildkreatörer

Castoramasäsongen är avslutad efter en helg där kastredskapen flög av sig själv och kanske ställde till det för vissa arrangörer.

 

Det grönsvarta gänget avslutade förra helgen och de resultat som nu presenteras är inte bekräftade av förbundet ännu utan är tills vidare preliminära.

Nya hopp & skutt (2019 -)
 
Följ oss på Facebook!
Tävlingsregler 2022
Klubben är Vaccinerad!
Idrott i Elitklass
Låna klubbens släp?
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott