SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Friidrott
Lila
Välkommen till lila gruppen
 
Äntligen premiär
2023-11-25 21:04
Foto Christoffer Danarö, Anders & Pella Olivestedt

I den mycket fina arenan Tresteget var det dags för första inomhustävlingen när Julbocksspelen gick av stapeln.

Lila gruppen på träningsläger!
2023-11-19 13:45
Foto: H Dahlerus

Första träningslägret som inte är en tävling för lila gruppen hamnade på Bosön. Alla har varit rejält taggade för att åka och för att få ihop resan ekonomiskt har det sålts kryddor, olivolja, parmesanostar och stått på loppisar i Åhus-parken.

 

Ledarna Foffe, Fia och Helena körde sexton aktiva i minibussar upp till Bosön på Lidingö.  Avfärd tidigt fredag morgon för att hinna till första träningen där Christoffer hade engagerat sin forna sprinttränare Anders Perswalld för ett inspirerande grenspecifikt sprintpass. Fokus på löpsteget, 70% framför och 30% bakom kroppen, snabba löpsteg med förspänning i fötterna och sprintstarter med startblock.

Instagram
2023-10-02 20:15

Kolla in lila gruppens Instagram-konto:

https://instagram.com/ahus_lilagruppen?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==

 

🤩 Tilde tog bilder under kvällens löparträning vid Hässleholmsgården.

Efterlängtad tävlingshelg
2023-09-17 23:07
Foto: Linda Dalholm, Anders Olivestedt

Så var det åter dags för Götalandsmästerskapen. Denna gång i Trollhättan där många stora kändisar har börjat sin karriär, bland annat självaste Nils van der Poel är uppvuxen här. Måhända kanske han hade Peter Lemarc i sina lurar under sina pass som också är annan stor profil från metropolen. Tyvärr, men inte så konstigt denna tid på året så hade vi lite bortfall med sjukdomar men ungdomarna på plats var grymma och gjorde sitt bästa utifrån sina förutsättningar.  

Östersjöspelen
2023-08-27 20:58
Foto: M. Danarö, C. Danarö, T. Viltback, S. Viltback, F. Svensson

I helgen var det tävling på Vägga IP i Karlshamn då det åter var dags för Östersjöspelen. 

Engelholmsspelen
2023-08-20 20:31
Foto Fia Svensson, Kalle Dalholm

Säsongen börjar lida mot sitt slut, men än är de några tävlingar kvar innan träning och tävling förflyttas inomhus. Idag var dags att bege oss väster över mot Ängelholm med deras relativt nybyggda och fina friidrottsarena. 
Fem aktiva från lila på plats idag.
Ebba Danarö och Ida Olsson körde en variant på mångkamp med 60 m, spjut, längdhopp, kula, slägga och höjdhopp. Bägge tjejerna var jätteduktiga och för Ebba får vi lyfta nya perset i kula på 7.89 m, endast 11 cm från magiska gränsen på 8 m. Ida fick till en fullträff i släggan och hiva iväg den hela 15.34 m vilket är nytt pers. 

Storebror Axel hade siktet inställt på 800 m med planen att våga gå fortare första varvet. Axel följde planen och låg hela ca 10 sek före sin sedvanliga tid vid varvningen och i mål på 2.46 sek vilket är pers med hela 8 sekunder. 

Anna Sällberg körde spjut och slägga. Dessvärre var de lite strul i spjutet där det av olika anledningar tog väldigt lång tid att genomföra grenen vilket såklart påverkat fokus och koncentration. I släggan hade Anna ett jättekast som hon både hade vunnit tävling och persat med men orkade inte riktigt hålla balansen utan trampade över med minsta marginal. 

Vår nya förmåga Olle Dalholm var också på plats. Övergången är inte riktigt klar än sålänge men redan nu tränar Olle för oss,
men tävlar för annan förening. Olle körde idag kula och höjd med fina resultat. Ska bli väldigt roligt när övergången är klar, följa honom framöver tävlandes för grönsvarta. 

Nästa vecka har vi siktet inställt på Östersjöspelen i Karlshamn. 

Vh//Coach Stoffe

Hässleholm levererade
2023-07-30 20:23
Fia Svensson, Stoffe Danarö, Sebastian Viltback, Sara Kärsbo

I helgen var det så åter dags för HAIS-spelen. Åhus friidrott och lila grupp representerades av Ida Olsson, Ebba Danarö, Miranda Viltback, Emrik Jalkhagen, Anna Sällberg, Malte Håkansson, Fabian Olivestedt samt Axel Danarö. Det blev härlig helg med många fina prestationer och personliga rekord.

Ystadspelen
2023-07-23 22:13
Foto Christoffer Danarö

Trots allt att än optimala väderförhållanden fick fem grönsvarta aktiva från lila grupp med sig fina prestationer och resultat nere på sandskogen idrottsplats i Ystad.  

Sommarspelen 2023 för lila gruppen
2023-06-18 20:55
Foton: Diverse föräldrar i lila gruppen

Dags för hemmatävlingen Sommarspelen för Åhus FiK och lila gruppens aktiva. Många föräldrar var också engagerade som funktionärer för att få ihop tävlingarna under dagen. ☀️

 
Följ oss på Facebook!
Tävlingsregler 2022
Klubben är Vaccinerad!
Idrott i Elitklass
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott