SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Friidrott
Castorama
Välkommen till vår hemsida för Castorama

Castorama är en kastmångkamp där man tävlar i kula, spjut, diskus och slägga. Varje förening arrangerar sina egna deltävlingar och svenska friidrottsförbundet svarar för sammanställandet och uträknandet av de totala resultaten med utgångspunkt från inkomna resultatlistor.

Castorama omfattar både indviduella tävlingar för män och kvinnor samt en lagtävling. Varje deltagare har 4 försök. Det bästa resultatet i varje enskild gren ger en poängsumma som räknas ut via mångkampstabellen. Den samanlagda poängsumman för de 4 kastgrenarna läggs sedan ihop och ger en totalsumma för den aktive. 

Lagtävlingen baseras på den sammanlagda poängen för varje förenings 12 bästa deltagare oavsett kön. Endast aktiva som fullföljt tävlingen, dvs startat i alla fyra delgrenarna, får medräknas i laget.

 

Grenprogram och -ordning

 

Män: Kula/7.26, spjut/800, diskus/2.0, slägga/7.26.
Kvinnor: Kula/4.0, spjut/600, diskus/1.0, slägga/4.0.
Alla grenar måste avverkas i angiven ordning under en dag.

 

Åhus friidrottsklubb har under flera år varit en av de absolut främsta castoramaklubbarna i skåne. Detta hoppas vi att vi fortsätter vara och därför behövs just ditt medverkande i denna roliga tävlingsvariant! 

 

För mer information vänligen kontakta:

Mats Larsson, 070-3279266

Bekräftad "Sverige - 10:a" i Castorama
2021-11-10 12:00
Foto: Diverse bildkonstnärer

Vi har gjort det igen, vi har gjort det igen!

Så presenterade SvFIF idag på sin hemsida slutresultaten från årets Castorama och de blev som vi hoppats på och lite inofficiellt kunnat glädjas åt.

Preliminärt bokslut för Castoramagänget
2021-10-21 12:41
Foto: Mats L, Alexander A, Eva S

Den här helgen avslutas kastmångkampen Castorama i hela landet. Väderleken kan vid den här tiden ställa till en del spratt med hala ringar och oberäkneliga kastvindar varför grönsvart avstår sista helgen då man känner sig relativt nöjda med årets Castorama.

 

Nu vidtar uppbyggnadsträningen inför inomhussäsongen där våra kastare för nöja sig med kula och viktkastning som tävlingsgrenar.

Nya friska Castoramapoäng
2021-09-25 17:06
Foto: Truls Månsson, Samuel Jönsson och Mattias Lindbladh

Under lördagen var det åter Castoramadags på Krstd IP. Hela 14 (10 killar o 4 tjejer) kastare var på plats denna av vindar präglade septemberdag.

För vissa var det första gången i år för andra den tredje men alla ville hjälpa till att förbättra lagpoängen.

 

Andra Castoramarundan genomförd
2021-09-18 17:00
Foto: Eva Schack m. fl.

Under lördagen genomfördes andra rundan av den riksomfattande kastmångkampen Castorama på Krstd IP.

 

Än en gång visade kastarna - såväl de unga som de sk fd?? - att tävlingen innehåller så mycket mer än att bara stöta kula eller "hutta" spjut. Det sociala umgänget står högt på agendan utan att ens tangera de sociala ormgroparnas hysteri.

2021-08-24 12:09
Åter dags för Castorama, kastmångkampen på allas läppar där Åhus Friidrott vill försöka försvara sin position som en av Sveriges främsta kastarklubbar sett ur ett lagperspektiv.
Bekräftad Sverigeåtta i Castorama
2021-01-03 19:44
Friidrottsåret 2020 blev inte riktigt som de senaste åren sett ut ur ett såväl tränings- som tävlingsperspektiv. Kastmångkampen Castorama är väl den tävlingsform eller det arrangemang som minst behövde anpassas till de ändrade förutsättningarna som gällde pga COVID -19.
Castoramafönstret stängt
2020-10-23 13:00
Föregående helg avslutades årets Castoramasäsong och nu väntar kontrollräkning av protokoll mm för Sv FIF. Dock kan redan nu preliminära siffror redovisas men några revolutionerande omkastningar är troligen ej att vänta.
Castoramarekordet putsat...igen
2020-10-03 14:50
Lite oberäkneliga vindar, växlande molnighet och ca + 16 grader kantade dagens Castorama på Kristianstads IP. Således fullt acceptabla förhållanden för att vara den 3 oktober.
Bekräftade Castoramasiffror gladde
2020-09-21 12:30
Den riksomspännande kastmångkampen vid namn Castorama är framme i halvtid. Det är fortfarande en knapp månad kvar och mycket kan hända men höstvädret brukar spela kastarna vissa spratt.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Följ oss på Facebook!
Tävlingsregler 2021
Klubben är Vaccinerad!
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott