SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Friidrott
Castorama
Välkommen till vår hemsida för Castorama

Castorama är en kastmångkamp där man tävlar i kula, spjut, diskus och slägga. Varje förening arrangerar sina egna deltävlingar och svenska friidrottsförbundet svarar för sammanställandet och uträknandet av de totala resultaten med utgångspunkt från inkomna resultatlistor.

Castorama omfattar både indviduella tävlingar för män och kvinnor samt en lagtävling. Varje deltagare har 4 försök. Det bästa resultatet i varje enskild gren ger en poängsumma som räknas ut via mångkampstabellen. Den samanlagda poängsumman för de 4 kastgrenarna läggs sedan ihop och ger en totalsumma för den aktive. 

Lagtävlingen baseras på den sammanlagda poängen för varje förenings 12 bästa deltagare oavsett kön. Endast aktiva som fullföljt tävlingen, dvs startat i alla fyra delgrenarna, får medräknas i laget.

 

Grenprogram och -ordning

 

Män: Kula/7.26, spjut/800, diskus/2.0, slägga/7.26.
Kvinnor: Kula/4.0, spjut/600, diskus/1.0, slägga/4.0.
Alla grenar måste avverkas i angiven ordning under en dag.

 

Åhus friidrottsklubb har under flera år varit en av de absolut främsta castoramaklubbarna i skåne. Detta hoppas vi att vi fortsätter vara och därför behövs just ditt medverkande i denna roliga tävlingsvariant! 

 

För mer information vänligen kontakta:

Mats Larsson, 070-3279266

Vi håller Sverigeplaceringen i Castorama - 2023
2023-12-19 10:06

I förra veckan publicerades all tänkbar statistik angående 2023 års Castoramasäsong. Lennart Juhlin har gjort ett gediget jobb med alla resultat som nu fått sin plats i diverse statistiska sammanräkningar.

Åter Sverige - 9:a i Castorama
2023-10-25 09:00
Div bildkreatörer

Castoramasäsongen är avslutad efter en helg där kastredskapen flög av sig själv och kanske ställde till det för vissa arrangörer.

 

Det grönsvarta gänget avslutade förra helgen och de resultat som nu presenteras är inte bekräftade av förbundet ännu utan är tills vidare preliminära.

Snygg avslutningsknorr på Castorama
2023-10-07 15:00
Bild : Cissi L

Dagens Castorama var tänkt att vara säsongsavslutning med justa vindar o behaglig sol. Vi får väl se om SMHI kan trolla fram en helg ytterligare.

 

Några sena återbud gjorde att kastarna var blott sex man men motivationen saknades inte.

Castoramaexamen på lördag
2023-10-03 10:30

På lördag den 7 okt kl 1030 avslutar Castoramagänget årets tävlingsperiod på Krstd IP och det ligger en hel del i potten om vi utgår från ställningen just nu.

När friidrottsglädjen är större och starkare än status på arenan
2023-09-30 22:27

Överallt runt om i landet finns det små friidrottsföreningar som inte syns så ofta, föreningar som ordnar träningar för alla åldrar och tävlingar utifrån de förutsättningarna de har.

Nya smällkarameller på Castorama
2023-09-24 12:25
Foto: okänd bildtalang

Under söndagen var det på nytt dags för en deltävling i Castorama och denna gång på Krstd IP. Fem entusiaster varav två var årsdebutanter trotsade de lite småkyliga vindarna.

 

Dock solen sken, inget regn och kastsugna ungdomar fick en hel del intressanta ögonkast från förbipasserande.

Castorama och Greve Atletik på helgens program
2023-09-20 11:15

Ännu är inte säsongen inom arenaidrotten slut. Fortfarande finns det aktiva som tycker sig ha mera att ge och därför tar tillfällena i akt såväl på hemmaplan som i vårt rödvita grannland.

Hemvändartouch på dagens Castorama
2023-09-16 16:15

Idag lördag var det dags igen för ännu

en omgång av höstens stora begivenhet för Sveriges kastare nämligen Castorama o denna gång på Kristd IP.

 

Strålande septemberväder stimulerade kastarna till fina resultat trots att de inte hade någon träningscamp i ryggen.

Stafetthelgen blev Kastarhelgen
2023-09-10 16:35
Foto: Jenny Hallberg

Då Stafett - SM brottades ner av elaka virus tog kastarna vara på chansen att visa upp sina färdigheter via Castorama samt DM i kastmångkamp för veteraner.

 

Med andra ord goda surrogat för det uteblivna mästerskapet i Södertälje. Vädret var på sitt allra bästa humör och bidrog till de justa resultaten liksom sköna toner från Carla Olson.

 
Följ oss på Facebook!
Regelboken 2022
Regeluppdateringar
Klubben är Vaccinerad!
Idrott i Elitklass
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott