SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Friidrott
Löpargrupp Yngre

 
Sylvesterloppens tid är här
2023-01-01 14:38
Foto: Månsson family - Banke

Runt om i världen har det sprungits Sylvesterlopp för att hylla det nya året eller tacka det gamla. Grönsvart har haft löpare både i Baskien dvs Spanien och i Trelleborg.

 

Loppen kan ha olika längd ofta relaterat till ålder eller tävlingsnivå. Banans struktur kan variera såväl som väderförhållandena beroende på var i världen Sylvesterloppen löps.

Luciastafetten gjorde comeback - nu med resultat
2022-12-02 22:15
Foto: Malena T o Erik O

Ett ofrivilligt tvåårigt uppehåll pga Covidrestriktioner gjorde att kvällens comeback var efterlängtad.

 

Återigen pyntades det lilla samhället Råby av marshaller som märkte ut banan o tillfälligt lyste upp den lilla pittoreska byn.

Kommande helg - en tävlingshelg
2022-11-26 13:10
Foto: diverse bildkonstnärer

Kommande helg är en attraktiv tävlingshelg för våra löpare som låter tala om sig allt oftare. På fredag kväll arrangeras i vanlig ordning Luciastafetten i Råby där vi hoppas kunna mönstra ett tjej - o ett killag.

 

På lördagen är det dags för Åhus TrailRun med OK PAN som arrangör nere vid Friseboda och intresset från de riktiga löpfantasterna är stort o grönsvart räknar med ca 20 löpglada i olika åldrar.

Tuff utmaning i Göingeskogarna
2022-10-16 16:25
Foto: Jörgen R o Malena T

Söndagen den 16 oktober innebar debut för många grönsvarta i OK Göingarnas stora utmaning Göingefejden.

 

En trailvariant som ställde krav på gott humör, god träningsbakgrund och modet att ge sig in i det lite mera okända jämfört med arenatävlingar.

Bra grönsvart bredd och spets i Bromölla
2022-05-08 17:05
Foto: Alexander Nertlinge Asp, Stefan Sandström Kb

Äntligen är våren här på riktigt och med den Humlestafetten i Bromölla. I år hade klubben med hela fyra lag och det resulterade i både pallplats, stärkt klubblagsanda och stor rörelseglädje samt en hel del överraskande individuella prestationer.

Löparlavin i Heleneholm samt två grönsvarta Skånemästare
2020-08-20 21:00
Under torsdagskvällen var det dags för DM på 600 m och 800 m på välkända Heleneholms IP i Malmö. Huruvida det var ett nytt anmälningsrekord förtäljer inte historien men enl startlistorna var 126 löpare anmälda fördelade på 21 heat!! Respekt!
Äntligen grönsvart terrängpremiär
2020-08-13 13:05
Fem glada löpare från Åhus Friidrottsklubb sprang på torsdagskvällen Halen runt. Pga Corona var loppet uppdelat i tre heat. Man sprang ett varv runt sjön Halen och det bjöds både på asfalt, slingrande stigar och ett antal tuffa backar. Som en extra krydda en hängbro som gungade olika mycket beroende på antal löpare som sprang samtidigt på bron. Loppet mätte 5,2 km och genomfördes i varmt och soligt väder.
Åhus FIK lyste upp mörkret i Råby
2019-12-05 22:17
Foto: Erik Månsson

Första torsdagen i december är sedan flera år tillbaka en betydelsefull dag för Åhus FIKs talangfulla löpare. Råby Fritidsklubb arrangerar som alltid den trivsamma Luciastafetten med start och mål i Råby ridhus, strax utanför Bromölla. Lagen består av fem löpare som springer ett varv/man runt banan som är ca 1650m.
Nya grönsvarta löparframgångar
2019-11-24 17:26
I den mörkaste av månader lyste Härlövs IF:s arrangemang "Kristianstads Trail 2019" välbehövligt upp denna novembersöndag. Åhus FIK hade en handfull löpare på plats som på nytt lät tala om sig med både pallplaceringar och starka kämpainsatser. Bockebodaterrängen var platsen för dessa övningar i ett inte alltför tilltalande väder. 
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Följ oss på Facebook!
Tävlingsregler 2022
Klubben är Vaccinerad!
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott