SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Friidrott
Löpargrupp Yngre
 
Arvid "pärsade" i Bannister (Gbg)
2024-02-06 20:30
Bild: Magnus J

Under tisdagskvällen arrangerade Göteborgsklubben Sävedalens AIK i vanlig ordning ett medeldistanslopp på 800 m kallat Bannister. Tävlingen avgjordes i ärevördiga Friidrottens Hus i samma område som Slottskogsvallen o Frölundaborg. Ett område som i sommar kommer att invaderas av tävlingshungriga veteraner i samband med VM för just veteraner.

Grönsvarta atleter Sylvesterlöpte i Spanien
2023-12-31 21:30
Foto: Nekane Z

Nyårsafton är lite av löparnas högtidsstund med sk Sylvesterlopp som arrangeras över hela världen. Loppen riktar sig till både "proffs" o motionärer och det finns ofta olika loppvarianter att välja på.

 

Sparbanksloppet gav utdelning
2023-05-10 11:15
Bild: Micke E

FK Göingarna arrangerade under tisdagskvällen än en gång Sparbanksloppet i vår grannkommun - Östra Göinge med Glimåkra som startpunkt.  Ett arrangemang som då och då haft grönsvart besök genom åren.

Sylvesterloppens tid är här
2023-01-01 14:38
Foto: Månsson family - Banke

Runt om i världen har det sprungits Sylvesterlopp för att hylla det nya året eller tacka det gamla. Grönsvart har haft löpare både i Baskien dvs Spanien och i Trelleborg.

 

Loppen kan ha olika längd ofta relaterat till ålder eller tävlingsnivå. Banans struktur kan variera såväl som väderförhållandena beroende på var i världen Sylvesterloppen löps.

Luciastafetten gjorde comeback - nu med resultat
2022-12-02 22:15
Foto: Malena T o Erik O

Ett ofrivilligt tvåårigt uppehåll pga Covidrestriktioner gjorde att kvällens comeback var efterlängtad.

 

Återigen pyntades det lilla samhället Råby av marshaller som märkte ut banan o tillfälligt lyste upp den lilla pittoreska byn.

Kommande helg - en tävlingshelg
2022-11-26 13:10
Foto: diverse bildkonstnärer

Kommande helg är en attraktiv tävlingshelg för våra löpare som låter tala om sig allt oftare. På fredag kväll arrangeras i vanlig ordning Luciastafetten i Råby där vi hoppas kunna mönstra ett tjej - o ett killag.

 

På lördagen är det dags för Åhus TrailRun med OK PAN som arrangör nere vid Friseboda och intresset från de riktiga löpfantasterna är stort o grönsvart räknar med ca 20 löpglada i olika åldrar.

Tuff utmaning i Göingeskogarna
2022-10-16 16:25
Foto: Jörgen R o Malena T

Söndagen den 16 oktober innebar debut för många grönsvarta i OK Göingarnas stora utmaning Göingefejden.

 

En trailvariant som ställde krav på gott humör, god träningsbakgrund och modet att ge sig in i det lite mera okända jämfört med arenatävlingar.

Bra grönsvart bredd och spets i Bromölla
2022-05-08 17:05
Foto: Alexander Nertlinge Asp, Stefan Sandström Kb

Äntligen är våren här på riktigt och med den Humlestafetten i Bromölla. I år hade klubben med hela fyra lag och det resulterade i både pallplats, stärkt klubblagsanda och stor rörelseglädje samt en hel del överraskande individuella prestationer.

Löparlavin i Heleneholm samt två grönsvarta Skånemästare
2020-08-20 21:00
Under torsdagskvällen var det dags för DM på 600 m och 800 m på välkända Heleneholms IP i Malmö. Huruvida det var ett nytt anmälningsrekord förtäljer inte historien men enl startlistorna var 126 löpare anmälda fördelade på 21 heat!! Respekt!
 
Följ oss på Facebook!
Regelboken 2022
Regeluppdateringar
Klubben är Vaccinerad!
Idrott i Elitklass
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott