SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Friidrott
Löpargrupp Yngre
 
Bra grönsvart bredd och spets i Bromölla
2022-05-08 17:05
Foto: Alexander Nertlinge Asp, Stefan Sandström Kb

Äntligen är våren här på riktigt och med den Humlestafetten i Bromölla. I år hade klubben med hela fyra lag och det resulterade i både pallplats, stärkt klubblagsanda och stor rörelseglädje samt en hel del överraskande individuella prestationer.

Löparlavin i Heleneholm samt två grönsvarta Skånemästare
2020-08-20 21:00
Under torsdagskvällen var det dags för DM på 600 m och 800 m på välkända Heleneholms IP i Malmö. Huruvida det var ett nytt anmälningsrekord förtäljer inte historien men enl startlistorna var 126 löpare anmälda fördelade på 21 heat!! Respekt!
Äntligen grönsvart terrängpremiär
2020-08-13 13:05
Fem glada löpare från Åhus Friidrottsklubb sprang på torsdagskvällen Halen runt. Pga Corona var loppet uppdelat i tre heat. Man sprang ett varv runt sjön Halen och det bjöds både på asfalt, slingrande stigar och ett antal tuffa backar. Som en extra krydda en hängbro som gungade olika mycket beroende på antal löpare som sprang samtidigt på bron. Loppet mätte 5,2 km och genomfördes i varmt och soligt väder.
Åhus FIK lyste upp mörkret i Råby
2019-12-05 22:17
Foto: Erik Månsson

Första torsdagen i december är sedan flera år tillbaka en betydelsefull dag för Åhus FIKs talangfulla löpare. Råby Fritidsklubb arrangerar som alltid den trivsamma Luciastafetten med start och mål i Råby ridhus, strax utanför Bromölla. Lagen består av fem löpare som springer ett varv/man runt banan som är ca 1650m.
Nya grönsvarta löparframgångar
2019-11-24 17:26
I den mörkaste av månader lyste Härlövs IF:s arrangemang "Kristianstads Trail 2019" välbehövligt upp denna novembersöndag. Åhus FIK hade en handfull löpare på plats som på nytt lät tala om sig med både pallplaceringar och starka kämpainsatser. Bockebodaterrängen var platsen för dessa övningar i ett inte alltför tilltalande väder. 
Berlin Maraton på rekordtider
2019-09-30 11:06
Helgens Berlin Maraton bjöd på näst intill idealiskt löparväder med + 15 grader under stora delar av loppet som dock fick ett rejält regnväder som avslutning. Även i Berlin fanns det löpare från Åhus FIK som skötte sig med den äran. Den internationella lanseringen fortsätter!!
Unga gardets dag i Lidingöloppet
2019-09-29 15:25
Under söndagen var det de yngre löparnas tur att kämpa sig igenom Lidingöterrängen- För många en ny upplevelse både vad gäller terräng och antalet löpare. Lite skillnad mot en klubbtävling är det ju.
Optimalt löparväder i Lidingöloppet
2019-09-28 19:44
Även i år fanns och finns ett gäng grönsvarta löpare i olika åldrar på plats denna klassiska septemberhelg i Stockholm för att springa de olika varianterna av Lidingöloppet. Under lördagen sprang veteranerna och seniorerna och under söndagen kommer "framtiden" att känna på Lidingöterrängen.
Tre grönsvarta musketörer intog Bromölla
2019-03-09 15:02
En stundtals mycket kylig vind, duggregn skurvis och en flack bana som ibland gav visst lä men långt ifrån alltid. Så var de yttre förutsättningarna vid Maxilöpet i Bromölla denna lördag. Det var ibland så att arrangörsstabens funktionärer fick hålla i startbeachflaggorna annars blåste de omkull. Ca 70 löpsugna antog utmaningen och det skall de ha all heder av. TV - soffan och "Kollens" femmil var ju ett alternativ.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Följ oss på Facebook!
Tävlingsregler 2021
Klubben är Vaccinerad!
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott